Majka traži pomoć da joj se vrate deca koju je otac odveo u Tursku

Slavica Burmazović, majka troje dece koje je pre godinu i po njihov otac, državljanin Turske, oteo i odveo u Tursku, danas je borbu za svoju decu nastavila ispred zgrade Vlade Srbije.
Na protestu je nosila transparent "Pomozite mi da vratim moju decu" i njihove slike, a podržali su je prijatelji i poznanici. Pravosudni organi Srbije i Turske su decu dodelili majci. 
 
"Molim premijera, ministra spoljnih poslova, da ih ne imenujem sada i ministarku pravde da upute pismo molbe svojim kolegama u Turskoj da se ovaj slučaj konačno završi i da se po svim presudama koje su donete deca vrate meni", rekla je Burmazovićeva novinarima.
 
Sud u Mersinu je na prvom ročištu doneo prvostepenu odluku kojom su joj deca vraćena, na tu odluku otac je uložio žalbu, predmet je vraćen na odlučivanje u Viši sud u Ankari i krajem maja njegova žalba je odbijena.
 
U julu je Ministarstvo pravde Turske obavestilo Ministarstvo pravde Srbije da je otac uložio reviziju, uz komentar da postupak neće dugo trajati, jer nema osnova za ponavljanje.
 
U međuvremenu je on, uprkos zabrani da napušta teritoriju Turske, to učinio. Ministarstvo pravde je saznalo da je on otišao u Iran i da će, kada bude nađen, biti lišen slobode na šest meseci.
 
Ministarstvo pravde svake godine dobije oko 40 predmeta u kojima naši državljani traže postupanje u slučajevima međunarodne otmice dece. Od početka godine, već je bilo 50 takvih predmeta. 
  • Zao jezik najlakši

    24.11.2016 12:21
    Zato što su to naša deca sa kojom sada loše postupaju, tamo negde.
    390 osnovnih škola postoji u Srbiji sa isturenim odelenjem, i jednim detetom u odelenju.
    Kada Vaše dete odraste, zapitajte se ko će biti oko njega, s kim će živeti.
    Razmišljanje "Pametna sam, za tuđe me nije briga, nek komšiki crkne krava" ne zaslužuje trud pisanja.
    Pametnima život obično skocka situaciju da se nekim drugim povodom, oni ili njihovi bližnji nađu u istoj ili sličnoj situaciji, kako bi naučili lekciju.
    Takođe, iz ovog ovde primera možete naučiti koliko bi se Vaša ljubljena vlada potrudila oko vas, ako nekim slučajem naderete u inostranstvu, na moru recimo, ili službenom putovanju.
  • ja

    24.11.2016 09:37
    nije
    Posto nije zvala kad j sirila no.. ni vladu Srbije ni advokate zasto je drzava duzna da reaguje!
  • Petar Prvi

    24.11.2016 08:29
    Erdogan skuplja janičare
    "Sram vas bilo pogani izrodi, što će turska vjera među vama..."

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija