Osuđen na tri godine zatvora jer je bolesnoj ženi kupovao kanabis za lečenje

Suprug žene obolele od multiple skleroze, koji je kupovao kanabis za potrebe njenog lečenja, osuđen je na tri godine i dva meseca zatvora odlukom Višeg javnog tužilaštva u Leskovcu.
On je s ilegalnim sredstvom uhvaćen pošto se iz kupovine vraćao kući, a kanabis mu je oduzet. Njegova supruga Dragana Stanković na sudu je, kao dokaz, priložila da kanabis koristi kao jedini lek, a podnela je svedočenja drugih ljudi kojima je kanabis pomogao u suzbijanju negativnih posledica multiple skleroze. 
 
Ovim povodom reagovalo je Udruženje za borbu legalizacije kanabisa za upotrebu u medicinske svrhe IRKA i dodalo da se radi "o namernoj torturi i pritisku na siromašnu porodicu".
 
"Poslužiće podatak da sud od proleća ove godine drži zaplenjena kola porodice Stanković kao 'dokazni predmet', što teoretski ima pravo, ali je jasno da namere nisu u cilju 'očuvanja dokaza' jer zaplenom vozila se ni jedan dokaz ne čuva. Stres uzrokuje napredak bolesti i izaziva relaps – ubrzavanje bolesti i pojačanje svih simptoma. Porodica i Udruženje će se žaliti i tužiti sudiju Stanojevića kao i Ministarstvo pravde za direktno ugrožavanje zdravlja teško bolesne majke i presudu koja preti opstanku porodice. Sud koji ne uvažava činjenice i pravosuđe koje kriminalce oslobađa a zabranjuje lečenje teško bolesnima, zabranjuje supružnicima da pomažu jedno drugom kod teških bolesti, mi više ne priznajemo!", navodi IRKA.
 
Reagovala je i Zelena stranka, navodeći da je presuda iz Leskovca skandalozna i da je obolela žena majka dvoje dece, koja ima brižnog supruga.
 
"Kanabis je izuzetno efikasan i danas se više stotina pacijenata u Srbiji leči uspešno, a nažalost ilegalno, od MS-a isključivo kanabisom. Draganin suprug je kao svaki dobar suprug nabavio lek svojoj ženi na ilegalnom tržištu i kada se vraćao kući, uhapšen je, a lek mu je oduzet. Nikom nije prodavao kanabis, niti za to postoji sumnja, a osuđen je na tri godine i dva meseca zatvora – kao da je višestruki diler povratnik. Osuđen je jer je želeo da pomogne teško bolesnoj supruzi i presuda je zbog toga nedopustiva i izvrće svaki smisao pravde i zakona!", poručuju u ovoj partiji i dodaju da će u republičkom parlamentu podneti inicijativu i zahtev za zakonsko regulisanje uvođenja derivata kanabisa u medicinske svrhe.
  • Maja

    30.11.2016 04:09
    Još jedna prevara dilera
    Opet se Irka hvata za obolele...a ova žena laže.Kao što lažu ti iz Kanabis Kluba BG.Narkomani se udružili protiv države.Pohapsiti sve!!!
  • srpska ha posla

    27.11.2016 16:03
    bruka
    I nepravda, kad ce vise taj sporni zakon da se predlozi skupstini!? To pricaju vec 2-3 godine...ili je to samo prica za laku noc!!!?
  • Skandal

    26.11.2016 20:41
    Čoveku kome je žena bolesna od multiple skleroze sud zaplenio auto?! Da li je taj sudija normalan?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija