Srbiji produžen rok za ruski kredit, plaća kamate

Rusija namerava da produži Srbiji rok korišćenja kredita od 800 miliona dolara za rekonstrukciju železničke infrastrukture na tri godine, navodi se u odluci Vlade, objavljenoj danas na Službenom sajtu Rusije.
Kako piše u predlogu protokola koji predstavnici dve zemlje treba da potpišu, Srbija je ranije potpisanim sporazumom imala pravo na korišćenje tog kredita od 2013. do 2018. godine, ali se tim dokumentom rok produžuje do 2021. godine. 
 
Srbija mora najkasnije 15. marta 2018. da isplati jedan odsto kamate na sumu kredita koju nije iskoristila do 31. decembra 2017. godine, a ukoliko to ne učini korišćenje kredita se obustavlja. Srbija treba da plati i jedan odsto kamate za sumu koju ne iskoristi do 31. decembra 2021. godine. 
 
U obrazloženju se navodi da je Vlada Rusije donela takvu odluku "s ciljem daljeg razvoja i jačanja prijateljskih odnosa medju zemljama i razvoja uzajamno korisne saradnje". 
 
Ruski premijer Dimitrij Medvedev je dokumentom naložio Ministarstvu finansija da, zajedno sa Ministarstvom spoljnih poslova i drugim zainteresovanim resorima, pregovara sa Srbijom i potpiše taj protokol.  U dokumentu se ne navodi kada će protokol o produženju korišćenja kredita biti potpisan. 
 
Sporazum o državnom kreditu Srbiji od 800 miliona dolara za modernizaciju železničke infrastrukture potpisali su 2013. godine u Moskvi tadašnji ministri finansija Anton Siluanov i Mlađan Dinkić.
  • пола виагре

    07.12.2016 15:42
    А њима србија дала комплетан НИС са свим ћеркама фирмама, све бушотине и овде и по целом свету, дала им све домаће стручњаке и дозволила да се све резерве гаса и нафте извуку, радници отпусте...Цццццц! Продана браћо срби!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija