Pritvor za mladića koji je preko Fejsbuka pretio premijerovoj porodici

Viši sud u Beogradu odredio je kasno sinoć pritvor do 30 dana za M.R. (28) iz Beograda koji se sumnjiči da je na društvenoj mreži "Fejsbuk" pre nekoliko dana uputio pretnje članovima porodice premijera Aleksandra Vučića.
Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je osumnjičenom odredio pritvor zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo, rekla je portparolka suda Bojana Stanković.
 
- Protiv ovog rešenja osumnjičeni i njegov branilac mogu izjaviti žalbu krivičnom vanraspravnom veću u roku od tri dana od prijema rešenja - dodala je Stanković.
 
Istražni postupak protiv M.R. sprovešće Tužilaštvo za viskotehnološki kriminal, jer je pretnja upućena preko Interneta, odnosno "Fejsbuka" i to u vidu komentara na vest dnevnog lista "Kurir". Policija je pre dva dana saopštila da je prilikom pretresa stana osumnjičenog, pronašla mobilni telefon preko kojeg je M.R. pristupao društvenoj mreži "Fejsbuk", pod pseudonimom "Dete Partizana" i preko tog profila uputio pretnju.
 
Premijer Vučić je podovom ovog slučaja izajavio da je teško podneo uvrede koje je na račun njegove maloletne ćerke izneo jedan korisnik "Fejsbuka".
  • Aleksandar

    09.12.2016 22:04
    Šta, nisam u toku, opet bio neki "atentat"?
  • Sale

    09.12.2016 19:42
    neverovatno
    Ni u kom slucaju ne podrzavam nikakve pretnje, ali je zanimljivo da do sada niko nije objavio sliku tog istog komentara! Dakle, objavite da se vidi jasno i glasno cisto i nacisto kakve je to pretnje uputilo "Dete Partizana"!

    Problem nije u tome sto se procesuira neko ko je pretio - tako i treba, pa neka preti sledeci put bilo ko kada se kazni zbog ucinjenog protivzakonitog dela.
    PROBLEM je sto se mnogi komentari u Srbiji tumace kao "pretnja" a da nema ni milijarditi deo "pretnje" - i naravno onda se nakace mediji i prenose kako je preceno "clanovima porodice" (u mnozini) a da niko do sada ne zna sta je taj napisao u komentaru...
  • Pera

    09.12.2016 15:39
    I mi teško podnosimo svakodnevne uvrede na naš račun od strane istog tog premijera ali mu ne možemo ništa.
    Pazite ljudi kako se izražavate.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.