Novi državni praznik od naredne godine

Dan Svetih Ćirila i Metodija, 24. maj, od naredne godine u Srbiji bi trebalo da bude obeležavan kao Dan slovenske pismenosti - državni praznik koji će se obeležavati radno, najavio je danas ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević.
On je pojasnio da nije reč o sakralnom obeležavanju, već o danu koji treba da podseti na značaj ostavštine tvoraca slovenske pismenosti u 9. veku Ćirila i Metodija.
 
Prema njegovim rečima, s predlogom se saglasio i ministar za rad i zapošljavanje Aleksandar Vulin, a uskoro bi trebalo da udje u zvaničnu proceduru.
 
Vukosavljević je naveo da se ovaj praznik već obeležava u većini slovenskih zemalja.
  • mile

    15.12.2016 07:54
    Ako porade na pismenosti I kulturi naroda izgubice glasace.
  • Grgolj

    14.12.2016 23:43
    Čujte i počujte! S predlogom se saglasio ministar Vulin! Je li to vest dana, vast mraka, ili nešto između?
  • Zivan

    14.12.2016 22:56
    Biće da je u pitanju neka vrsta crkveno- kulturnog dana koji se uzdiše na nivo državnog praznika...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.