Osumnjičen za nesavesno lečenje, pa postao pomoćnik direktora u Lekarskoj komori Srbije

Ginekolog Miodrag Stanić, protiv koga je u Drugom osnovnom sudu u Beogradu po četvrti put počelo suđenje za nesavesno lečenje Jelice Panić (25) iz Paraćina, postavljen je za pomoćnika direktora Lekarske komore Srbije (LKS) za oblast privatne prakse.
Na skupštini LKS-a, održanoj u četvrtak, za njegov izbor glasalo je 56 delegata, a protiv je bilo 30 lekara.
 
Kako piše "Politika", prvi komentari u javnosti su da je ovakav izbor delegata Skupštine LKS "prst u oko" i građanima i lekarskoj profesiji. Podsećamo da slučaj Jelice Panić, koja je nakon što je operisana u privatnoj "Beoklinici" pala u komu i posle devet dana umrla na VMA 18. juna 2010. godine, puni stupce crne hronike skoro sedam godina.
 
Na pitanje zašto je dr Stanića izabrao za svoju desnu ruku i zamenika, direktor LKS dr Milan Dinić kaže da nije reč ni o desnoj ruci, ni o zameniku, već o pomoćniku direktora za privatnu praksu.
 
"Dr Stanić ima izuzetno znanje u organizaciji privatne prakse, koje ga je kvalifikovalo za ovo mesto. U privatnom sektoru radi 12 godina i u njegovoj bolnici i ambulantama zaposleno je više od stotinu medicinskih radnika", navodi dr Dinić, koji je i predložio Stanića za funkciju u LKS.
 
Sestra preminule, Milica Panić rekla je za "Blic" da je šokirana saznanjem da će se čovek protiv koga se trenutno vodi postupak zbog smrti njene sestre naći na čelu Lekarske komore.
 
"Ovo je skandal. Nemam reči. Ogorčena sam ovim ponašanjem. Mi samo hoćemo da saznamo istinu, a očigledno da Lekarskoj komori to ništa ne znači. Umesto da pomognu sudu i pozovu na odgovornost lekare koji nesavesno obavljaju svoj posao, oni ih štite. Neverovatno je da se čovek kome se sudi za jedno teško krivično delo uopšte prihvati takve funkcije", poručila je ona.
 
Slična reakcija javnosti je bila i 2013. godine kada je dr Stanić izabran za v.d. direktora beogradske komore, iako se već tada protiv njega vodio spor. 
 
Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnice protiv lekara “Beoklinike” Dragana Stanojevića (47) i Miodraga Stanića (47) i Bratislava Stamenkovića (65) zbog sumnje da su počinili teško delo protiv zdravlja ljudi.
 
Optužnica ih tereti da su prilikom pružanja lekarske pomoći nesavesno postupali i time prouzrokovali pogoršanje zdravstvenog stanja pokojne Jelice Panić zbog čega je devojka umrla.
  • danica

    17.12.2016 18:50
    Mediji i laici nisu kompetentni da sude o nesavesom lecenju, zbog neobjektivnosti, zeljom za senzacionalizmom i pristrasnosti. S druge strane, on je osumnjicen, a ne osudjen za isto. Prava senzacija bi bila da ga nakon okoncanog postupka postave na istu funkciju. Tako da molim lepo do tada...vreme ce pokazati.
  • umno poremecen

    17.12.2016 18:41
    Lepa vest .
  • Zivan

    17.12.2016 18:37
    kako se stvari odvijaju, ovaj će postati i ministar za zdravlje...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija