Raduloviću skinuto sa plate 95.633 dinara

Sa dve kazne koje je dobio na sednici Narodne skupštine u petak, lider pokreta Dosta je bilo Saša Radulović postao je skupštinski rekorder.
Od početka ovog saziva on je dobio ukupno 13 opomena i za to je kažnjen umanjenjem zarade za ukupno 95.633 dinara.
 
Na drugom mestu po broju opomena je još jedna poslanica pokreta DjB, Tatjana Macura, koja je morala da se odrekne nešto više od 47.000 dinara, a treći je, opet, poslanik DjB Branislav Mihajlović, koji je kažnjen sa 34.145 dinara. Tu poziciju deli sa radikalom Nemanjom Šarovićem i demokratom Balšom Božovićem, kojima su, zbog nastupa u Parlamentu, predsedavajući "izbili" iz džepa istu sumu.
 
"Dobro" se kotira i Marko Đurišić iz SDS, koji je za četiri opomene koje je zaradio na tri sednice morao da plati kaznu od 27.317 dinara.
 
Po jednu opomenu do sada je dobilo osam poslanika opozicije i to Miroslav Aleksić (NPS), Milan Lapčević (DSS), Nenad Božić (DJB), Goran Ješić (DS), Branka Stamenković (DjB), Zoran Živković (Nova stranka), Goran Ćirić (DS) i Milorad Mirčić (SRS). Njima su plate umanjene za po 6.829 dinara.
 
Pokret Dosta je bilo drži rekord i kao poslanička grupa jer su njihovi članovi kažnjeni sa ukupno 190.160 dinara, dok su poslanici DS zaradili kazne u ukupnom iznosu nešto manjem od 61.000 dinara. Poslanici opozicije u ovom sazivu kažnjeni su sa ukupno 341.480 dinara, a jedinstveni su u oceni da se predsedavajući ne odnose jednako prema poslanicima skupštinske većine i manjine. Poslanik SDS Nenad Konstantinović smatra da se kazne koriste kako bi se protivnici vlasti sprečili da govore.
 
Vladajućoj većini izrečene su samo dve opomene. Dobili su ih šef poslanika SNS Aleksandar Martinović i poslanik SNS i potpredsedik Skupštine Veroljub Arsić, koji su kažnjeni sa po 6.829 dinara.
  • evroskeptik

    27.12.2016 08:10
    @NKVD
    U očekivanju toliko željenog ulaska u EU, kao Vaš doprinos sveopštoj modernizaciji Srbije predlažem Vam da date doprinos tom visokom cilju kroz opismenjavanje, i to Vaše lično. Tragikomićna je Vaša pismenost, pravopis i kompzicija rečenica. Na nivou osnovoškolca, negde otprilike treći razred. Zaista se od srca namejah čitajući Vaš komentar, Od mene imate čak i plus, zato što ste me nasmejali Vašom pismenošću.Pozdrav.
  • Živković

    27.12.2016 06:50
    Snsovci su izgleda fini neki ljudi čim za njih nema ni kazni ni opomena.
  • NKVD

    26.12.2016 23:21
    Evo ja sam naprednjak, razapnite me minusima :P Sve su to paraziti bez političke podloge, i svi se batrgaju u sbom sopstvenom blatu. Naravno dokon svet koji prati 021 ih zdušno podržava, i iako su svi pro žutog opredeljenja, podržali bi i Dveri i SRS, samo da stanu na put modernizaciji društva, a što redovno potvrđujete odbijanjem da plaćate porez, volite svi da se dogovorite sa saobraćajcem, sve može modernizacija ali ne preko mojih leđi. Gotovo je, ulazimo u EU, sređujemo se i postajemo normalna država.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.