Socijalistima zbog milionskog duga blokiran račun

Socijalističkoj partiji Srbije ponovo je blokiran račun zbog duga od oko 17 miliona dinara, a najveći deo dugovanja je prema Toplani u Šapcu za neplaćeno grejanje.
Prema podacima Narodne banke Srbije, do blokade je došlo pre šest dana, a u poslednje dve godine račun stranke je zbog finansijskih problema bio "zamrznut" ukupno tri meseca. 
 
"Novosti" pišu da socijalisti pripremaju finansijski izveštaj u kojem bi trebalo da utvrde kolika su im tačno dugovanja i kome sve duguju. Posle toga bi trebalo da izrade sveobuhvatni plan za izlazak iz finansijske krize. S obzirom na trenutnu situaciju, mogli bi da budu primorani i da prodaju neku od brojnih nekretnina koje poseduju, a koju su nasledili od Saveza komunista.
 
Zbog lošeg finansijskog stanja najviše trpe zaposleni kojima plate kasne i po nekoliko meseci. Njih ima pedesetak, a zarade im se kreću od 36.000 do 44.000 dinara. Zajedno sa doprinosima, na njihove plate odlazi mesečno oko četiri miliona dinara.
 
Međutim, to ne bi trebalo da predstavlja problem za stranku, ukoliko se u obzir uzmu prihodi iz budžeta od oko osam miliona dinara mesečno, kao i zarada od izdavanja nekretnina. Ipak, stranku neprestano guše ogromna dugovanja iz prošlog perioda, koja prema nekim procenama, prevazilaze četiri miliona evra. U najvećoj meri radi se o dugovima napravljenim krajem devedesetih, a najveći su onaj prema Radio-televiziji Srbije za emitovanje predizbornih spotova, kao i prema "Telekomu" za neplaćene telefonske račune.
 
Upravo je "Telekom" bio taj koji je pre pola godine blokirao račun socijalista zbog potraživanja od čak 69 miliona dinara. Na kraju, državno preduzeće i stranka vladajuće koalicije su postigli sporazum o reprogramu.
  • nss

    28.12.2016 10:15
    nss
    tako su i drzavu vodili i jos uvek sede u vrhu
  • pera

    28.12.2016 09:56
    gasi, istek'o rok

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija