"Hapšenje saobraćajaca je predstava za narod"

Čačanski advokat Ivan Ćalović, koji zastupa 12 od 30 saobraćajnih policajaca uhapšenih zbog primanja mita, ocenio je da je to hapšenje bilo "predstava za narod" i da će svi biti oslobođeni "jer su dokazi koji su prikupljeni protiv saobraćajaca na staklenim nogama".
"U rešenju za policijsko zadržavanje od 48 sati apsolutno nisam video nijedan dokaz zbog kojih bi ovi policajci trebalo da budu zadržani, a kamoli da im se odredi pritvor. Ubeđen sam da će svi biti oslobođeni. U spisima koji sam video nema ni pomena da eventualno postoje obeležene novčanice koje bi mogle da posluže kao dokaz za primanje mita. Sve ovo je predstava za narod", rekao je Ivan Ćalović novinarima.
 
U Čačku je juče uhapšeno 30 saobraćajnih policajaca i trojica njihovih kolega penzionera, zbog sumnje da su primali mito od vozača koji su napravili saobraćajne prekršaje, a koji za te prekršaje nisu bili kažnjeni. Prema navodima čačanske Policijske uprave, ti saobraćajci su oštetili budžet Srbije za 1,5 milion dinara.
 
U njihovom hapšenju učestvovalo je oko 100 pripadnika Žandarmerije sa automatskim naoružanjem i fantomkama. Saobraćajci su hapšeni na radnom mestu i po kućama. Uhapšenim saobraćajcima je određen pritvor do 48 sati, a u zakonskom roku biće privedeni javnom tužiocu u Čačku.
 
Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je povodom hapšenja 30 saobraćajaca da "ne postoje nedodirljivi i da svako ko se ogreši o zakon zbog toga mora da odgovora".
 
Transparentnost Srbija objavila je danas podatak da je 31 odsto zaustavljenih vozača u Srbiji tokom ove godine platilo mito saobraćajnoj policiji, čime se Srbija po tome, uz BiH i Albaniju, svrstava u sam vrh u regionu.
  • Jogi Letač

    29.12.2016 11:13
    Da su uhapsili 3 policajca, mogao bi da poverujem da su ih uhvatili na delu i da bi možda to moglo biti dovedeno do kraja. Kad su javili da su uhapsili 30 policajaca (verujem da je u pitanju celo odeljenje saobraćajne policije jedne stanice), to se iz aviona vidi da oni ne mogu imati dokaze za sve. Sada ih hapse, pa će posle da ih puste, pa će oni da tuže državu, pa ćemo mi onda sve to da plaćamo, zarad nečije promocije.
    I da bude do kraja jasno, ja sam za to da za svakog ko je primio mito, ne sme biti mesta, ne samo u policiji, već u bilo kojoj drugoj državnoj službi. Ali za to ipak moraju da postoje validni dokazi.
  • komentator

    29.12.2016 09:07
    a posle kad budu redom tužili državu i dobili odštete, pa to već neće biti tako bombastična vest
  • ccc

    28.12.2016 23:07
    mora se
    Sve ovo je verovatno pocetak da se nadoknadi gubitak nakom oslobadjanja postenog karica i dinkica. Za njih nema dokaza a za sve jadne druge obicne lkude ima tj nije ni potreban

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.