Sever Kosova bez organizovanog dočeka Nove godine

U srpskim sredinama na severu Kosova neće biti organizovanih dočeka Nove godine, jer će se po tradiciji slaviti po julijanskom kalendaru.
Kosovska Mitrovica i ostala mesta, Zubin Potok, Leposavić i Zvečan, okićeni su lampionima i raznobojnim svetiljkama. U prodavnicama su danas bile velike gužve, a za dobar provod i lepo raspoloženje, uglavnom mladih, pobrinuli su se vlasnici ugostiteljskih objekata gde se tražila karta više.
 
Ipak, najveći broj građana u srpskim sredinama na Kosovu Novu godinu dočekaće u svojim domovima, u krugu porodice i prijatelja i uz prazničnu trpezu.
 
U ponoć će sa kule u Zvečanu biti ispaljen vatromet, a upotreba pirotehničkih sredstava počela je još pre nekoliko dana.
 
Za bezbednost su zaduženi pripadnici Kosovske policijske službe (KPS) koji su sačinili operativne planove rada, a oko 200 pripadnika, kako je rečeno u policiji, biće dodatno angažovano da održi javni red i mir.
  • Sremčina

    31.12.2016 20:15
    Nema se para za braću na Kosovu, patriJote kupile ruski otpad od MiG-ova i naoružali specijalce sa modernim helikopterima kako bi zaštitili pokradeno od svog naroda.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.