Hrvatsko ministarstvo: Izaslanik Vučića govorio kao nekad Milošević

Ministarstvo spoljnih i evropskih poslova Hrvatske oštro je danas kritikovalo govor izaslanika premijera Srbije Vladimira Božovića na božićnom prijemu Srpskog narodnog veća u Zagrebu, uz ocenu da je koristio "iste teze kao Slobodan Milošević".
"U svom govoru na prijemu SNV-a u Novinarskom domu, Vladimir Božović, izaslanik predsednika Vlade Republike Srbije, koristio je iste teze kao i Slobodan Milošević, posebno kad je govorio o navodnoj ugroženosti Srba u Hrvatskoj i nameri Srbije da ih 'brani svim raspoloživim sredstvima'", saopštilo je hrvatsko Ministarstvo.
 
U saopštenju se ocenjuje da je "takav diskurs vredan svake osude, što je ministar spoljnih i evropskih poslova Davor Ivo Štir učinio i lično preneo Božoviću na prijemu u Novinarskom domu".
 
"Kao što je u svom obraćanju danas na prijemu SNV-a naglasio predsednik Vlade Andrej Plenković, Hrvatska je nakon pravednog odbrambenog rata u kojem je bila žrtva velikosrpske agresije ostvarila slobodu i nezavisnost, te i dalje želi graditi društvo na temelju najviših demokratskih vrednosti i na poštovanju ljudskih i manjinskih prava", naglašeno je u saopštenju Ministarstva spoljnih i evropskih poslova.
 
Izlasnik predsednika Vlade Srbije Vladmir Božović danas je na prijemu SNV u Zagrebu kritikovao hrvatsku politiku prema Srbima, a Srbima u Hrvatskoj poželeo "ostvarivanje svih prava kao što ih Srbija garantuje Hrvatima".
 
On je na kraju svog govora "obećao" Srbima da će ih Srbija "u svim problemima i iskušenjima, kada god budu ugroženi, braniti svim raspoloževim sredstvima". 
  • VladaN

    06.01.2017 21:34
    Kakav...
    ...mediokritet. Kao i onaj koji ga je "izaslao".
  • Čika

    06.01.2017 10:09
    Trovači
    Obostrano. Ne zna se ko više laže i truje narod naci-porukama.
  • nemoj

    05.01.2017 22:51
    više
    Nemojte više da ih branite, gde god ste branili Srbe njih tamo više nema.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.