Antić: Mirno provedite praznike, ima struje i gasa

Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić izjavio je da je energetska situacija u Srbiji apsolutno stabilna i snabdevanje svim energentima je redovno.
"Imamo potpuno stabilno snabdevanje električnom energijom, proizvodnja električne energije je u skladu sa planovima i konzulom koji nam je neophodan, u prenosu nema nikakvih problema", rekao je Antić u postrojenju Beogradske elektrane na Novom Beogradu.
 
On je istakao da je snabdevanje gasom potpuno stabilno i da se procenjuje da će sa današnjim danom biti na nivou od 14 miliona metara kubnih gasa.
 
"Trudimo se da ne trošimo Banatski dvor. Rezerve u Banatskom dvoru su preko 400 miliona kubnih metara. Svi građani, kompletna privreda i sve toplane imaju apsolutno redovno i potpuno dovoljno snabdevanje gasom", rekao je ministar.
 
On je ukazao da u nekim brdsko-planinskim selima u jugoistočnoj Srbiji ima "sitnijih" problema u distribuciji električne energije.
 
Antić je istakao da u ovom trenutku oko 0,28 odsto potrošača u Srbiji, odnosno manje od 10.000 korisnika nema struje što je, kako kaže, "ispod minimuma", jer evropski standard nalaže da se do jedan odsto računa u normalno stanje. 
 
"Nalazimo se apsolutno iznad tehničkog minimuma, odnosno manji broj korisnika nema struju nego što je tehnički to normalno stanje", rekao je on.
 
Antić je rekao da sve toplane u Srbiji rade 24 časa, da će nastaviti da rade tako i da se prati rad svih toplana, koje će imati sve neophodne količine energenata.
 
Po njegovim rečima, toplane koje rade na mazut i ugalj, imaju zalihe za narednih 15 do 20 dana.
 
Antić je građanima poručio da mirno provedu praznike u krugu svojih porodica i da će imati struju i tople stanove u predstojećim danima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija