Gojković: Moje menjanje stranaka urbana legenda DS-a

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković izjavila je da evenutalno spajanje predsedničkih i parlamentarnih izbora nije ništa ni novo, ni strašno.
Ona je dodala da održavanje parlamentarnih izbora zavisi od toga koliko je vladajuća većina jaka.
 
Podsetivši da je to bio slučaj i 2012. godine, Gojković za Blic kaže i da spajanje izbora "ne košta ništa osim što će se štampati još jedan listić uz one za izbore za predsednika". 
 
"I ne znam što ih se opozicija boji kad su toliko jaki na rečima ovde u parlamentu. Ali, da naglasim odluku o tome nismo doneli. Da li će biti parlamentarnih izbora zavisiće od toga koliko je vladajuća većina jaka. Vidimo da je ta većina stabilna u parlamentu i da izglasavamo zakone ubedljivom većinom, ali da li će tako ostati do marta zavisi od mnogo stvari", navela je ona.
 
Prvo, kako je rekla, SPS treba da se izjasni da li jeste ili nije jedinstvena u podršci prema Vladi. 
 
"Tu vidim stalno neka trvenja i sporenja. Oni su svi najavili svoje predsedničke kandidate, SDP je najavio Rasima Ljajića i tako dalje. Osim toga, opozicija ovde stalno tvrdi i stalno se stvara neka slika, a vlada Aleksandra Vučića nema više podršku građana Srbije. To može da bude jedan od velikih razloga za vanredne parlamentarne izbore. Da vidimo da li imamo ili nemamo tu podršku građana", kaže ona. 
 
Ona je dodala da će SNS do polovine februara izaći u javnost sa predlogom svog kandidata za predsednika, a na pitanje da li je SNS-u problem da ga odabere kaže: "Nama je situacija jasna, ali zašto bismo išli na ruku medijima koji vole senzacije. Evo, pustili smo druge da izađu sa svojim kandidaturama." 
 
Upitana šta misli o tim kandidaturama ona kaže da ne misli ništa. 
 
"Imamo zaštitnika građana koji nije zaštitnik nego političar i dečka koji je rođen sa srebrnom kašikom u ustima i misli da tako može ceo život i kome je ova kandidatura rezervna funkcija", kaže predsednica parlamenta. 
 
Prema njenim rečima, SNS sigurno ima kvalitetnog kandidata koji će pobediti na izborima. 
 
"Koga Aleksandar Vučić podrži sigurno pobeđuje u Srbiji. I on sam ima mogućnost da pobedi u prvom krugu izbora ako bi se kandidovao", ističe Gojković. 
 
Govoreći o atmosferi u parlamentu, a na pitanje da li tu atmosferu kreira baš uvek opozicija ili i vladajuća koalicija, ona pita da li su i kada SNS i poslanici koji podržavaju vladu napravili incident. "Poslanici opozicije kao da su stekli neki oreol pa moramo da ih štitimo i čuvamo od njihovog prostakluka. Ne možeš sačuvati nekog kad sam neće da se čuva. Ja sam morala da prekinem sednicu kad su mi opsovali majku", rekao je ona.
 
Povodom toga da joj zameraju da često menja stranke, ona kaže da je to urbana legenda koju je Demokratska stranka pokušavala da prilepi. 
 
Na pitanje da li će SNS ostati njena konačna politička adresa, kaže: "SNS je stranka u koju verujem i tu se nalazim sa ljudima s kojima delim iste planove za Srbiju".
  • Nicke

    11.01.2017 22:58
    @Boki 2
    Bezi bre, ne bih je stapom :D

    Mislim da je svima jasno zasto se ona ceo zivot bori za sto vecu platu - treba poplacati sve te "masere" :)
  • RIZBO

    11.01.2017 09:00
    @ kari/cvetkovic
    Labudovi, lavovi
    gipsani radovi
    silikoni, dzipovi
    spotovi, klipovi

    Armatura, cimenat
    kvadratura, objekat
    pravi je momenat
    da se ugradi procenat.....
  • Trt

    10.01.2017 17:22
    @kari/cvetkovic
    'Izgleda da jeste, a onda razmislite da li je Maja exponent takve politike ne po mojoj oceni vec po oceni svih medjunarodnih politickih i finansijskih institucija, i ponovo izgleda da jeste.'


    Kanda smo otkrili ko G-u krade lekove.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.