Upozorenje vozačima zbog leda skrivenog ispod snega

Hladno jutro, sa temperaturama koje se kreću i od 15 do 21 stepena ispod nule, koliko je izmereno na Kopaoniku, Sjenici i u Ćupriji uslovljavaju i otežane uslove na putevima.
Kako je saopštio AMSS, opasnost u vožnji predstavljaju upravo niske temperature i led koji se nalazi ispod novoformiranog snežnog pokrivača kojeg je teško primetiti.
 
Vozače očekuje dobra prohodnost na auto-putevima i putevima I i II prioriteta. U nižim predelima kolovozi su mokri ili pod manjim snežnim pokrivačem kojeg ima u raskvašenom stanju, dok na putevima II i III prioriteta u višim predelima treba računati na sneg na kolovozu do 5, a na putevima u planinskim područjima i do 10 centimetara.
 
Najviše snega proteklih dana palo je na području Timočke i Negotinske krajine, na jugu i jugoistoku Srbije na putevima Leskovca, Vranja, Niša, Dimitrovgrada, Kuršumlije i Pirota zbog čega je na pojedinim deonicama sužen kolovoz zbog manjih snežnih nanosa.
 
Svi prilazi Kopaoniku su prohodni, a preporučuje se prilaz sa zapadne strane preko Jošaničke Banje. Ovaj prilaz proširen je u punoj širini, dok je iz pravca Brusa zbog pojačanog vetra i manjih nanosa kolovoz na pojedinim deonicama mestimično sužen.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija