U nekoliko gradova škole produžile raspust

Školski raspust za učenike s područja opština nekoliko gradova u Srbiji produžen je do ponedeljka 16. januara.
Raspust je produžen u Tutinu i Sjenici, odlučeno je na kolegijumima direktora škola. U ovim opštinama je proglašena vanredna situacija zbog ekstremno niskih temperatura, velikih snežnih padavina i potpune blokade većina sela.
 
Predsednik kolegijuma direktora osnovnih škola u Tutinu Fadil Hot rekao je novopazarskom radiju “Sto plus“ da su ovu odluku doneli na osnovu preporuke Štaba za vanredne situacije, a da se u školske klupe u sredu jedino vraćaju učenici Osnovne škole "Meša Selimović" u Ribariću.  "Sagledali smo sve okolnosti, veoma niske temperature, neprohodnost seoskih puteva, ali i grip koji ovih dana hara Tutinom, tako da mislimo da je ova odluka o produžetku raspusta u interesu učenika", rekao je Hot. 
 
Štab za vanredne situacije opštine Sjenica doneo je odluku da škole mogu da nabave ogrev bez raspisivanja javnog tendera, kako bi one koje nemaju ogrev do ponedeljka obezbedile ugalj. Na sednici ovog radnog tela rečeno je da ukoliko se situacija sa niskom temperaturom, snežnim padavinama i jakim vetrom do ponedeljka ne bude promenila, postoji mogućnost još jednog produžetka školskog raspusta. 
 
Gradsko veće Novog Pazara odlučilo je da školski raspust za učenike osnovnih i srednjih škola na teritoriji tog grada bude produžen do ponedeljka 16. januara. Iako Novi Pazar nije proglasio vanrednu situaciju, u odluci Gradskog veća navedeno je da se raspust produžava zbog vremenskih nepogoda na teritoriji tog grada. 
 
Nastava u Medveđi, gde je i dalje na snazi vanredna situacija zbog snega i hladnoće, počeće 16. januara, odlučio je danas lokalni Štab za vanredne situacije. Predsednik opštine i Štaba za vanredne situacije Nebojša Arsić rekao je da je odluka doneta zbog bezbednosti dece i gripa, na osnovu procene stanja i ocene lekara Doma zdravlja. 
 
Ministarstvo prosvete je, zbog snega i izuzetno hladnog vremena, lokalnim samoupravama ostavilo mogućnost da u dogovoru sa direktorima škola organizuju nastavu na područjima gde ima najviše problema. 
 
Đaci ostalih škola na području Srbije sutra kreću u školu. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.