Oprez zbog odrona i poledice na putevima

Na autoputevima i putevima prvog i drugog prioriteta u nižim predelima Srbije jutros nema snega na kolovozu, ali zimski uslovi vožnje zadržali su se na putevima drugog i trećeg reda u planinskim predelima, saopštio je Auto-moto savez Srbije, uz upozorenje na poledicu.
Kako su najavili meteorolozi, u toku dana ne očekuju se padavine, što će sigurno dobrineti dobroj prohodnosti puteva.
 
Međutim, oscilacije u temperaturi, pored odrona, donose još jednu opasnost u vožnji, a to su mokri kolovozi na kojima se tokom noći, a posebno ujutru stvara poledica pa i pored redovnih intervencija na posipanju i održavanju puteva, od strane zimske službe JP "Putevi Srbije", izletanja su česta, a povećava se i broj saobraćajnih nezgoda.
 
Zato je potrebno brzinu smanjiti i vožnju prilagoditi datim uslovima.
 
Sa snegom na kolovozu treba računati na područjima Valjeva, Nove Varoši, Sjenice, Ivanjice, Novog Pazara, Dimitrovgrada, Pirota kao i u timočkoj i negotinskoj krajini.
 
Oni koji krenu ka nekom od zimskih turističkih centara, treba da znaju da su prilazi svim planinama prohodni, ali da u višim predelima još uvek ima zaostalog snega na kolovozima, pa iz AMSS-a savetuju opreznu vožnju uz obavezno koriščenje zimske opreme koja podrazumeva sva četiri zimska pneumatika i lance za sneg, koji moraju biti u prtljažniku i po potrebi se montirati.
 
Prema poslednjim informacijama Uprave granične policije Srbije, na našim graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema dužih zadržavanja od 15 do 20 minuta.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija