Upozorenje vozačima zbog poledice i odrona na putevima

Na putevima u Srbiji zbog vlažnih kolovoza i niskih temperatura u jutarnjim i večernjim satima moguća je poledica pa je neophodna oprezna vožnja, kao i zbog odrona na nekoliko lokacija u višim predelima, upozorilo je večeras preduzeće Putevi Srbije.

To preduzeće je apelovalo na vozače da prilagode brzinu kretanja situaciji u saobraćaju i da bez zimske opreme i lanaca ne kreću na put.

Na putnim pravcima prvog prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Valjeva, Novog Pazara, Zaječara, Požege, Ivanjice, i Kosova i Metohije. Slično je i na putevima drugog prioriteta na teritoriji Vranja, Niša, Mačve, Kosova, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Požege, Ivanjice i Čačka.

Na putnim pravcima trećeg prioriteta kolovozi su vlažni u nižim predelima, snega ima mestimično u raskvašenom stanju do pet centimetara na teritoriji Vranja, Niša, Požarevca, Mačve, Novog Pazara, Kragujevca, Zaječara, Kruševca, Požege, Ivanjice, Čačka i Kosova i Metohije.

Ekipe putarskih preduzeća 24 sata intervenišu na terenu, posipaju krizne deonice, a moguć je led na putnom pravcu Požarevac-Kučevo-Majdanpek.

Na više putnih pravaca, na području Čačka, Novog Pazara Kraljeva i Kosova i Metohije ima odrona, a neophodno je striktno poštovanje postavljene saobraćajne signalizacije i prilagođavanje brzine.

Neprohodni su putni pravci Odvraćenica-Preko Brdo kao i Ivanjica/Novi Pazar-Duga Poljana-Rasno-Karajukića Bunari-Ugao-državna granica sa Crnom Gorom.

  • djerdj

    15.01.2017 22:38
    xaxa
    Tu ne pomazu zimske gume,ili znas da vozis il ne.
  • NS49

    15.01.2017 19:50
    Jutros rano išli kolima do Stepanovićeva i bilo je super ali kad sam krenuo peške skoro pao tj. malo dodirnuo led rukom.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija