Zbog potrage za migrantima kolone na granicama

Na izlazima iz Srbije ka Madjarskoj i Hrvatskoj kamioni i danas čekaju satima, a najduže na graničnim prelazima Horgoš, Kelebija i Batrovci, saopštila je Uprava carine Srbije.
Uzrok je detaljan pregled kamiona koji pogranične službe susednih zemalja sprovode u potrazi za stranim migrantima koji pokušavanju da skriveni u teretu nastave putovanje ka zapadu.
 
Na izlazu iz Srbije na prelazu Batrovci čeka se sedam sati u koloni od šest kilometara. Na graničnom prelazu Šid zadržavanje nije duže od 30 minuta.
 
Na prelazima Horgoš i Kelebija, prema Madjarskoj, i danas ima gužve zbog usporenog rada na madjarskoj strani.
 
Kolona je na Horgošu dugačka pet kilometara, a zadržavanje traje od pet do šest sati, delom i zato što se deo vozača odlučio da krene tuda, umesto ka Batrovcima. Na Kelebiji kolona kamiona na izlazu iz Srbije je dugačka šest kilometara, a čekanje traje četiri sata.
 
Ćekanja danas nema na prelazu Djerdap, ka Rumuniji, gde je juče veći broj kamiona čekao na ulazak u Rumuniju.
  • Pajo PatriJota

    27.01.2017 00:56
    naseliti ih u Vojvodinu
    Naseliti ih u Vojvodinu. Koloniste naselio Tito,izbeglice Sloba,kad je bilo za njih mesta bice i za migrante.Dobrodosli.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.