Lončar: Ilić je moju fotografiju kupio od fudbalera

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je da nikada nije bio u vili zemunskog klana u Šilerovoj ulici i dodao da njegova ostavka nije sporna, ako je razlog za to fotografija nastala u vreme kada je operisao oca šefa tog klana Dušana Spasojevića.
Lončar je rekao da je u vreme kada je nastala fotografija bio na specijalizaciji i da lekari na specijalizaciji imaju obavezan plan koliko moraju da urade operacija, a da tokom operacije uz specijalizanta mora da bude specijalista. Ministar je rekao da ga je Spasojević pozvao da mu zahvali nakon što je njegov otac izašao iz bolnice i da ga upozna sa tada najmoćnijim političarem.
 
"Otišao sam i upoznao se", rekao je Lončar i dodao da su, kada je političar, kome je bilo neprijatno, otišao, prešli u drugu prostoriju gde su bili mnogi vrhunski sportisti koji su tu pili piće. Naveo je da su fotografije nastale tom prilikom i to u kafiću u kome su bili izloženi automobili, bilijar... i u koji su svi mogli da udju.
 
"To nije slikano u njihovoj kući, već u tržnom centru", rekao je ministar.
 
"Ja sam lekar i danas operišem, pomažem ljudima, hirurgija je moj život i ne biram pacijente, koga ću operisati, a koga ne. Moja ostavka nije sporna, ako je to neki razlog. U to vreme sam bio običan lekar, koji je operisao", rekao je Lončar gostujući u Dnevniku RTS-a i dodao da ne može da odbije nekoga ko kaže "spasili ste mi oca, majku, da li možemo da se slikamo samo na sekund". 
 
Prema njegovim rečima, fotografiju je Velimiru Iliću prodao fudbaler Jeremić sa fotografije, koji ga je pre par nedelja posetio i rekao da je to učinuo jer mu je trebao novac. Dodao je da je fotografija iz porodičnog albuma Dragoljuba Jeremića i da sa njom službe nemaju nikave veze.
 
KRIK: Fotografija dokazuje da je Lončar bio u Šilerovoj
 
Mreža za istraživanje kriminala i korupcije (KRIK) objavila je da je fotografija ministra Lončara, koju je predsednik Nove Srbije Velimir Ilić danas pokazao novinarima, najverovatnije slikana pored bazena u nekadašnjoj vili vodje Zemunskog klana. KRIK navodi da je to utvrdio uporedjivanjem danas pokazane slike sa fotografijom vile u Šilerovoj ulici, iz 2003. godine, pre rušenja te zgrade.
 
"U levom uglu fotografije na kojoj je Lončar, vide se šare na pločicama bazena koje su iste kao one sa fotografija iz Šilerove. Iza četvorice muškaraca vide se i beli svodovi sa stubovima poput onih iz sedišta Zemunskog klana", piše KRIK.
 
Ta mreža navodi da su dve osobe na fotografiji bivši fudbaleri Partizana Danko Lazović i Dragoljub Jeremić. Za četvrtu osobu na fotografiji mediji su objavili da je anesteziolog Miroslav Risović. Kako piše Insajder, Risović je priveden u akciji "Sablja" i nađen mu je nelegalan pištolj.
  • n

    30.01.2017 18:00
    marioneta...
    aman ljudi,dao bi on ostavku koliko juce,da mu dozvoljavaju...on je tu postavljen sa razlogom jer ga drze u saci zbog svih svinjarija koje je radio, misleci da su mu to drugari ,a ne da je on potrosna roba...glup i beskrupulozan-idealan za manipulaciju.
  • pa

    27.01.2017 15:38
    bljuc
    Pa, bljuc!
  • Nenad

    27.01.2017 13:27
    SABLJA
    Jer su povezani kao creva
    Jer ovo vise ne moze da se trpi
    Jer ovome kraja nema

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.