Novinari Peščanika moraju da plate Kusturici 150.000 dinara

Novinari portala Peščanik Zoran Janić i Miroslav Bojčić obavezani su pravosnažnom sudskom presuduom da Emiru Kusturici plate odštetu od 150.000 dinara zbog povrede časti i ugleda, saopštila je danas Advokatska kancelarija Tomanović, koja zastupa Kusturicu.
Apelacioni sud u Beogradu je pravosnažno obavezao Janića i Bojčića da zbog neistinitih i uvredljivih tvrdnji objavljenih 14. januara 2011. na internet stranici Peščanika u tekstu pod nazivom "Novogodišnja bajka za ubice", plate pomenuti iznos na ime naknade nematerijalne štete.
 
Na ime advokatskih troškova, Janić i Bojčić će advokatskoj kancelariji Tomanović morati da uplate 189.500 dinara.
 
U saopštenju advokatske kancelarije navodi se da će postupak protiv tuženog RDP "B92", kao vlasnika internet strane na kojoj je objavljen tekst, biti ponovljen.
  • Perica

    27.01.2017 23:09
    .
    Konačno malo reda i zakona kod nas. Novinari navikli da pljuju po svakome, izmišljaju, prenose laži i nikom ništa.Taj peščanik je u rangu Kurira, Informera i sl.
  • Srdjan

    27.01.2017 19:59
    Izgleda da Kusturica zadnjih godina zivi od gasenja malih portala koji nisu po njegovom ukusu. Pre Pesscanika mu je meta bio portal e-novine.
  • futog

    27.01.2017 18:03
    w
    Uvredili nekog ko promeni veru!?Svasta!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija