Vučić i Mustafa pozvani 1. februara u Brisel na razgovor

Nova runda dijaloga Beograda i Prištine održaće se u Briselu 1. februara, saopšteno je u sedištu Evropske komisije.
Kako se navodi u saopštenju, visoka predstavnica EU za spoljne poslove i bezbednosnu politiku Federika Mogerini pozvala premijera Aleksandra Vučića i premijera Isu Mustafu da 1. februara dođu u Brisel na još jednu rundu dijaloga na visokom političkom nivou u cilju normalizacije odnosa između Beograda i Prištine.
 
Podseća se da ovaj sastanak dolazi neporedno posle onog održanog 24. januara kada su se obe strane dogovorile da "tenzije ostave iza sebe i usredsrede se na nastavak dijaloga kome posreduje EU"”.
 
"Visoka predstavnica očekuje nastavak razgovora o otvorenim pitanjima, o primeni već postignutih sporazuma kao i o koracima za nastavak dijaloga"”, navodi se u saopštenju izdatom Evropske komisije.
 
U saopštenju se podvlači da je napredak i Srbije i Kosova na evropskom putu povezan sa napretkom u dijalogu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija