Podeljeno 1.737 vaučera za odmor u Srbiji, najpopularnije Prolom Banja i Divčibare

Za vaučere za podsticaj domaćeg turizma od početka godine prijavilo se oko 1.737 građana.

Najveće interesovanje je za Lukovsku i Prolom Banju, Divčibare i Sokobanju, rečeno je u Ministarstvu turizma.

Od tog ukupnog broja građana prijavljenih od 1. do 27. januara, najveći deo su penzioneri i to 57,5 odsto, a slede zaposleni čija primanja ne prelaze 60.000 dinara i njih je 32,2 odsto, dok su 9,3 odsto nezaposleni.

Trenutno su građanima na raspolaganju 343 ugostitelјska objekta u kojima mogu da koriste vaučere, a lista ugostitelja se ažurira svakog petka.

U ovoj godini za vaučere je iz budžeta Srbije izdvojeno 300 miliona dinara, a građanima će biti podeljeno 60.000 vaučera u vrednosti od po 5.000 dinara.

Vaučeri se domaćim gostima daju za najmanje pet noćenja u ugostiteljskim objektima van opštine korisnika vaučera.

Prošle godine za vaučere je iz budžeta izdvojeno 230 miliona dinara i podeljeno je 46.000 vaučera.  Prosečna dužina boravka je bila 7,45 dana, čime je ostvareno 343.000 noćenja. U akciji su učestvovala 634 ugostiteljska objekta. Najviše njih iz Sokobanje (118), Vrnjačke Banje (57), Gornje Trepče (46), Zlatibora (43) i Aranđelovca (34). Najtraženije destinacije, prema podacima ministarstva, bile su Prolom Banja, Zlatibor, Banja Koviljača, Lukovska Banja i Kopaonik.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.