Nema para za uvođenje dva strana jezika

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je da država nema para da već od prvog razreda uvede dva strana jezika kao predmete.
"Svakom je u ovome trenutku jasno da država nema para da se sa učenjem dva strana jezika počne već od prvog razreda", rekao je Šarčević za "Danas" i dodao da ta ideja ne može brzo da se realizuje, ali da od nje ne treba odustati.
 
On je naveo da za uvođenje stranih jezika u nastavu prvog razreda osnovne škole treba ispuniti nekoliko preduslova, među kojima su celodnevna nastava ili jednosmenski rad škola, što je predviđeno i Strategijom razvoja obrazovanja Srbije.
 
"Ako učenje stranih jezika podignemo po nivoima znanja i sertifikata, bio bi to novi kvalitet, pa bi deca koja brže napreduju mogla učiti i nove jezike", dodao je ministar.
 
O uvođenju dva strana jezika od prvog razreda osnovne škole Šarčević se založio pre dva dana.
  • lula

    01.02.2017 17:06
    učenje kroz igru
    Toliko ima mladih koji su završili višu školu za vaspitače sa obaveznim znanjem jednog stranog jezika pa napravite takav program da se u obdaništima počne sa obaveznim časovima stranog jezika kroz igru, na taj način će kasnije deci biti mnogo lakše u kasnijem školovanju.
    A kada budete smanjili plate u narodnoj banci, u javnim preduzećima raznim starletama u ministarstvima biće para i za našu dečicu.
  • conc1955

    01.02.2017 15:43
    ni za Srpski
    Samo vi nastavite sa partijskim zaposljavanjem po kojekakvim agencijama,javnim preduzecima.. necete imati para ni za nastavnike Srpskog jezika...
  • Evo para

    01.02.2017 14:27
    Smanjite broj časova likovnog, muzičkog , gradjanskog vaspitanja ili verske nastave i fizičkog u školama, ne služe ničemu!!!!
    Umetnički talenti pohadjaju muzičke škole i likovne radionice.Deca koja žele da se bave sportom, bave se sportom u klubovima, dok je nastava fizičkog u školama šmešno gubljenje vremena.Detetu koje se bavi sportom pri nekom klubu, fizičko ne treba (pogotovo za decu iz takmičarskih grupa koja imaju trening svaki dan) dok preostali trutovi sede na klupama i ne rade ništa, nisu u stanju da istrče ni 200m, a ne nešto drugo, znajući da će im biti POKLONJENE 2 petice svake i to ukupno 6 ocena (6,7,8 razred) za BOLJI PROSEK !
    Uvedite još jedan obavezan jezik, a poklonjene ocene iz muzičkog, likovnog i fizičkog IZBACITE iz računanja proseka.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.