Nađena bomba na gradilištu "Beograda na vodi"

U nedelju, 5. februara, biće deaktivirana bomba pronađena na gradilištu Beograda na vodi.
Građani koji žive u blizini danas će dobiti obaveštenje kako da postupaju da njihova bezbednost ne bi bila ugrožena, izjavio je Načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić.
 
On je kazao da zbog položaja bombe nju nije moguće transportovati i na nekom drugom mestu deaktivirati. Bomba je najverovatnije zaostala iz vremena Drugog svetskog rata.
 
"Pronađena bomba je težine 250 kilograma, na devet metara je dubine i u takvom je položaju da je nemoguće da se izvrši transport i njeno uništavanje na drugom mestu. Njeno uklanjanje biće na licu mesta uz preduzimanje svih neophodnih mera bezbednosti", kazao je Marić.
 
On je dodao da će na mestu pronalaska biti posipan pesak koji će prigušiti eksploziju, navodeći da će biti zaustavljen saobraćaj u Savskoj i u okolnim ulicama, a stanari iz tog kraja će u toku današnjeg dana dobiti obaveštenja kako da postupaju u tom periodu i pre svega da ne izlaze iz zgrada, da se sklone sa prozora.
 
Marić je naveo da će biti promenjen i režim saobraćaja na mostu Gazela i da će sve u radijusu od 500 metara od mesta gde se nalazi bomba biti zaštićeno.
 
"Nema razloga za strah. Predvideli smo čitav set mera da se ništa ne dogodi i da bezbednost građana ne bude ugrožena. Ovo mora da se uradi i ova bomba mora da se ukloni", rekao je Marić.

Teme

BOMBA
  • Dimitrije

    04.02.2017 19:56
    To je bio pokušaj Hitlera da omete radove na izgradnji Beograda na vodi, direktno uperen protiv našeg premijera, Vlade Milovanovića i Dučea...
  • bombaski

    03.02.2017 16:29
    STOP
    mora se naci "veliki" razlog za stopiranje/finansiranje radova POD VODOM! a, dokle su stigli PODZEMNI novosacki radovi na "trinajestospratnici"?! kaja su to "jeftina" zidanja na vodenoj strunjaci...nisu "strucnjaci" ni posteno krenuli, a novci se zaglibili u morastu Balkana.punkt.
  • Neko

    03.02.2017 14:33
    Mislim da je na slici obična topovska granata bez upaljača, možda nekih 155mm. Nije avio-bomba.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija