Čedomir Jovanović napustio poslaničku grupu LDP i prešao kod Čanka

Lider LDP Čedomir Jovanović pristupio je poslaničkoj grupi Liga socijaldemokratske Vojvodine-Zelena stranka u Skupštini Srbije.
Jovanović je u pisanoj izjavi obavestio predsednika parlamenta da je istupio iz poslaničke grupe LDP-SDA Sandžaka i pristupio grupi LSV-Zelena stranka. Tu poslaničku grupu sada čine Nenad Čanak, koji je predsednik, Nada Lazić i Olena Papuga, takođe iz LSV, Goran Čabradi iz Zelene stranke i Čedomir Jovanović iz LDP. 
 
Lider LDP je naveo da je formalno omogućio da poslanička grupa Lige socijaldemokrata Vojvodine, koja je ostala bez jednog poslanika, i dalje postoji u Skupštini Srbije. Naime, kako kaže, svojim potpisom Jovanović je omogućio da LSV i dalje ima svoj poslanički klub, nakon što ga je napustila Marinika Tepić. Njenim odlaskom, tri poslanika LSV i jedan Zelene stranke ne bi mogla da imaju svoj poslanički klub, jer je za to potrebno najmanje pet poslanika. 
 
"Ne želim da se od Skupštine pravi buvlja pijaca i da se zbog formalnih razloga ugasi poslanički klub koji je potreban Srbiji. Ovim simboličkim potezom poslata je jaka poruka da je važno da u Srbiji opstaju građanske i demokratske snage i da je snažno suprostavljanje nacionalističkim i ekstremističkim grupama naša zajednička obaveza", rekao je Jovanović. 
 
Poslanička grupa LDP-SDA Sandžaka, nakon što je Jovanović istupio iz nje, ima pet poslanika, a čine je Bajro Gegić, Enis Imamović, Žarko Korać, Nenad Milić i Nataša Mićić.
  • đokica

    09.02.2017 13:25
    SAMO da OSTANE u SKUPŠTINI
    I kod Skupštinskih dilera bi prešao!?
  • Mlada vojvođanka

    09.02.2017 09:57
    Tako je @Nina i @Rusofil_IQ0...narod zaglupljen i zatucan...razume se u demokratiju kao magarac u kantar, ali spreman da opljuje svakog ko imalo štrči! Naravno da @N.Sad ne možeš biti moj otac - MOJ OTAC JE OBRAZOVAN I PAMETAN I KAO TAKAV IMA OBRAZOVANU, VASPITANU I PAMTNU DECU...tužno je danas gledati razorenu zemlju, ljude koji preživljavaju, neuku vlast i bahate političare dok cupkaju u taktu pinkovizije - a narod ćuti i za sendvič diže dva prsta! Mi nemamo javni servis u Novom Sadu da bar znamo gde će i kojim redosledom devastirati grad i puniti svoje džepove ali imamo pedeset rozih kanala, isprane mozgove i zveckanje oružjem na sve strane...opet...i opet...i opet...
  • Лука Лабан

    09.02.2017 09:14
    Ко још није укапирао ваљда ће сад-иста вас рука храни!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.