Koverte za fiskalne račune prodaju za 50 i 100 dinara

Pomama za kovertama za nagradnu igru "Uzmi račun i pobedi" dovela je do toga da ih tapkaroši prodaju po ceni od 50 do 100 dinara, jer u poštama nestanu veoma brzo.
Iako u "Poštama Srbije" navode da će biti dovoljno koverti za sve zainteresovane građane, oni kojima je dosadilo da bezuspešno posećuju pošte u potrazi za besplatnim kovertama spremni su da ih kupe.
 
"Od 3. februara pokušavam da nabavim koverte u Glavnoj pošti u Zemunu i nisam uspeo. Penzioner sam i svaki dan kad se vraćam s pijace, svratim i kažu mi da nema koverata. Onda sam juče video neke ljude da prodaju koverte za 50 i 100 dinara u Glavnoj ulici, na autobuskoj stanici, preko puta robne kuće. Video sam da su dve žene kupile koverte, ali ja nisam hteo. Kad naiđe policija, građani koji prodaju koverte pobegnu", kaže za "Kurir" jedan stanovnik Zemuna.
 
U Glavnoj pošti u Zemunu kontrolori kažu da im niko nije prijavio da se besplatne koverte prodaju za 100 dinara.
 
"Trenutno nemamo koverata jer smo sve podelili. Dajemo po tri koverte, ali niko od nas ne prati da li se neko vraća više puta", kažu u toj pošti.
 
Prema saznanjima ovog lista iz Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu, da bi se sprečila ilegalna prodaja koverti za nagradnu igru, tržišnoj inspekciji je dat nalog da kontroliše sve lokacije na kojima su ih pojedinci ilegalno prodavali. Istovremeno, Radna grupa za organizaciju nagradne igre zatražila je od "Pošte Srbije" da se broj koverata po osobi smanji na tri dnevno.
  • Bnk72

    24.02.2017 19:34
    Fiskalni racuni
    Evo hteo bih ovom prilikom da apelujem na nadlezne organe da nam obezbede koverte da neidemo po sto puta u postu
  • G

    13.02.2017 17:14
    @Vojvosadjan - čim banalizuješ svoje poreske prekršaje tuđim eufemizmima, to mora da znači i bez svake sumnje dokazuje da u stvari nisi ti napisao to što jesi napisao. Dokazano lažeš i dokazano kradeš, a nije još poznato da li se drogiraš, obzirom da si pokazao da itekako vladaš uličarskim rečnikom i uličarskim ponašanjem, ne bih to nikako isključio.
    Smatram da si fašista jer je indikativno da učestvuješ na strani vojvođanskih fašista u diskusijama na ovim stranicama bez obzira na njihove otvorene fašističke i šovinističke komentare, nijedan jedini put se tome nisi usprotivio dok si meni čak pretio i fizičkim nasiljem jer si ti jedan "hrabar" balavac kojeg su nesposobni staratelji vaspitali da laje, a u čijem vaspitanju je bez svake sumnje dobrim delom učestvovala i ulica.
    Nisam rekao da si šovinista, ranije sam ti rekao da si ksenofob jer olako reaguješ pežorativnim frazama na bilo šta što ima veze sa Rusijom, što si uradio ponovo i u ovoj temi, potrčao si da na moj komentar etiketiraš ovaj put čak sve narode istoka kao zlo, iako je moj komentar sarkastično predstavljao parodiju drugog, što si bio dovoljno glup da ne primetiš. Potrebno ti je lečenje, hitno, mentalno zdrave osobe ne etiketiraju milijarde ljudi i ne upiru svoje fašističke prste u njih niti tvrde da od njih ne može da dođe nikakvo dobro.
  • Inspektor Višekruna

    13.02.2017 17:11
    Besplatno
    Kod nas ništa što je besplatno, se ne može dobiti besplatno. Do pre neku godinu, kada su se delile besplatne novine, stvarno je bilo mučno posmatrati, svako jutro dok sam čekao autobus za posao, grabež za novine, koje sam kasnije viđao za pijačnim tezgama.
    Za ovakve stvari trebalo bi odmah kod prekršajnog pa na odsluženje kazne.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija