Janković očekuje široku podršku, o Jeremiću se ne izjašnjava

Kandidat za predsednika Srbije Saša Janković kazao je u intervju za Blic da očekuje podršku svih koji žele uređeno društvo, državne institucije s integritetom i raskid s onim što se zove partijska država.

U tom kontekstu pomenuo je Nenada Čanka i Sašu Radulovića i istakao da ceni podršku demokrata.

S druge strane, nije direktno odgovorio na pitanje da li je razgovarao sa Vukom Jeremićem o međusobnoj podršci onome koji eventualno uđe u drugi krug predsedničkih izbora niti da li bi podržao Jeremića, ako on uđe u drugi krug.

Ako pobedi na izborima kaže da će mu prvi potez biti smena Aleksandra Vučića sa mesta koordinatora svih službi bezbednosti.

"Predsednik mora da bude oslonac za druge organe i garant građanima da u zemlji vlast ima država, a ne družina uzurpatora", naglasio je Janković za Blic, dodajući da je to suština njegovog programa.

Prema njegovim rečima, "predsednik mora da zaštiti građane od nepravednih, eksploatatorskih zakona i neravnopravnosti". "Mora da spreči da ministarstva i javna preduzeća budu partijske ćelije, vojska pretorijanska garda, a policija služba za zataškavanje zločina".

Kompletan intervju je na sajtu Blica.

  • Inspektor Višekruna

    16.02.2017 18:35
    DŽabe
    Podrška u drugom krugu, kada zahvaljujući sitnjenju opozicionih glasova na dva kandidata, u drugi krug ulaze dva predstavnika radikalne stranke, pardon radikalne i bivše radikalne.
  • Zapanjen

    16.02.2017 18:15
    @ kiki

    "Probudili se borovi" ?! A, šta je sa hrastovima, lipama, bukvama, javorovima...?
  • CK

    16.02.2017 18:08
    odluka
    Nadam se da ce mnogi prevladati strah i odupreti se ucenama i glasati po savesti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija