Riha: Vučić pasivizira Nikolića, želi kolač za sebe

Novinarka Antonela Riha navela je da je "smešno" kako je Aleksandar Vučić prihvatio da bude kandidat SNS za predsednika, jer je, kako smatra, on sam kreator te kandidature i da sve izgleda kao igrokaz.
Riha je gostujući na televiziji "N1" poručila da je u celoj priči u vezi sa kandidatom SNS-a vest ponašanje aktuelnog predsednika Tomislava Nikolića i njegova najava da će se kandidovati za novi mandat i dopisivanje sa premijerom Vučićem.
 
"Očigledno je da njih dvojica već neko vreme razgovaraju, da Nikolić traži nešto za uzvrat. Rekao je da će se do Božića znati da li će se kandidovati, pa su onda pomerili za Sretenje. Verujem da je sve vreme trajala diskusija među njima. Mislim da se ništa nije dogovorilo i da Vučić nije ušao iskreno, da pokušava da pasivizira Nikolića i da najveći deo kolača uzme za sebe. Ne znači da je ovo kraj i da se neće dogovarati, možda možemo da očekujemo neka iznenađenja pa i da Vučić pristane na Nikolićeve zahteve", kazala je Riha.
 
Prema njenim rečima, neslaganje Nikolića i Vučića postalo očigledno i ozbiljna pukotina za stranku, koliko god se Vučić trudio da stranka izgleda monolitno. Govoreći o kampanji, Riha je navela da će biti zanimljivija i grublja i da se sada fokus sa opozicije pomera na događaje u SNS.
 
"Videćemo kako će oni napraviti kontrolu štete, Vučić je celom pričom bitno oštećen jer se pokazalo da je on čovek koji ne poštuje dogovore, da lako može da odstrani čoveka koji mu je blizak, zanima me kako će da izađe iz ove situiacije, kojim spinom ili aferom ćemo da zaboravimo celu priču", dodala je ona.
 
Riha je poručila da će se do zajedničkog kandidata opozicije na predsedničkim izborima teško doći, iako se takvi apeli sve češće čuju. Ipak, ukoliko dođe i do parlamentarnih izbora, bilo bi logično da stranke naprave dogovor. 
 
"I Janković i Jeremić su u kampanji, imaju svoje biračko telo, programe koji su slični ali postoje i razlike. Mislim da karte drži Vučić, videćemo da li će biti i parlamentarnih izbora i tada je trenutak da opozicija razmisli o saradnji, tako da svi čekaju Vučićev potez. Mislim da sve što se dešava u SNS može da osnaži opoziciju", zaključila je Riha.
  • Deks

    19.02.2017 00:37
    Ista Antonela Riha svojevremeno napravila je na RTS-u emisiju posvećenu hvalospevu Bojana Pajtića u kojoj je kao jedan od glavnih obožavalaca njegovog lika i dela predstavljen niko drugi do Dušan Bajatović. Od tada sve što ova "novinarka" radi i govori uzimam sa rezervom.
  • Debeli

    18.02.2017 23:41
    Vidimo se u 2. krugu
    @ Srboljub: botino jadna, naravno da vam je stranka jedinstvenija nego ikad, kad vam Karić plaća kampanju. A to što građani Srbije sve lošije žive i mladi masovno napuštaju ovu nesreću od države, nije bitno... Posle smo mi svi "šljam" i "lažovi" ako se bunimo i jasno kažemo da ste najgora vlast u poslednjih 30 godina!!! Oni prethodni me barem nisu ubeđivali da mi je bolje i nisu me vređali...
  • Srboljub

    18.02.2017 19:58
    Jaci nego ikad
    O kakvim pukotinama pricas? Pa stranka je jedinstvenija nego ikad...verovatno ti je neko obecao "kolac" da tako "strucno" analiziras.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.