Vučić potvrdio da neće biti parlamentarnih izbora

Lider Srpske napredne stranke i budući kandidat za predsednika Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće biti vanrednih parlamentarnih izbora.
Vučić je za RTS izjavio da ne postoje razlozi za održavanje parlamentarnih izbora.
 
Vladajuća koalicija je proteklih dana bila podeljena oko toga da li bi trebalo da se i ove godine, istovremeno sa predsedničkim, održe i izbori za republički parlament.
 
Za tu opciju su bili Jedinstvena Srbija Dragana Markovića Palme, Krkobabićev PUPS i Karićev Pokret snaga Srbije, koji su čak i javno apelovali na Vučića da utiče na raspisivanje parlamentarnih izbora. Navodno, i deo SNS je zagovarao tu opciju.
 
Vučić je prelomio da će biti stabilnija situacija u državi ukoliko se održe samo izbori za šefa države. Preteglo je i stanovište da u vreme regionalnih potresa, političke krize u Bosni i Hercegovini, zaoštrenog stanja na Kosovu i Metohiji, ne bi bilo svrsishodno da se čak ni privremeno pravi vakuum u svim vodećim državnim institucijama.
  • Aleksa Medvedović

    27.02.2017 16:04
    @slk
    A šta će ti izbori? Eto, imaš izbore za predsednika, pa ti je već saopšteno ko će da bude pobednik, a ko nije poželjan ni da učestvuje.
    Još ćemo to da plaćamo.
    A novinari već sada mogu da sastave članke hvalospeva, kako je narod podržao...
    samo da ubace procenat.
    Koji, naravno, neće da bude ispod 40%.
  • slk

    27.02.2017 13:20
    Jos kad bi mogao da sasvim zabrani bilo koje izbore, Poglavica bi bio najsrecniji covek.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija