Evakuisano 74 radnika Zavoda u Kragujevcu

Svih 74 zaposlenih u Tehničkom remontnom zavodu u Kragujevcu, koji su se posle jučerašnje nesreće sklonili u poseban objekat TRZ, bezbedno su evakuisani.
Za trojicom nestalih pripadnika TRZ-a intenzivno tragaju službe MUP-a i Ministarstva odbrane.
 
B92 je od članova porodica radnika povređenih u požaru i eksplozijama saznao da su oni u "jednom bunkeru" Tehničko-remontnog zavoda. Kako navode, od nestalih je stigao telefonski poziv da čekaju pomoć.
 
Saopštena su imena osoba za kojima se traga. To su kapetan Darko Kostić i dvoje civila - Dejan Kovačević i Željko Nikolić.
 
Teren nadleću četiri drona, a angažovan je i robot za uništavanje eksploziva. Spasilački timovi rade na njihovoj evakuaciji, ali prvenstveno na obezbeđivanju terena oko fabrike.
 
U incidentu je poginuo potpukovnik Miroslav Perišić. Na bolničko lečenje je prebačeno 25 osoba, kako je ranije rečeno, tri osobe imaju "specifične povrede" zbog čega su iz Beograda u Kragujevac stigli i lekari sa Vojnomedicinske akademije. 
 
Podsetimo, eksplozija se dogodila juče oko 13:45h u Tehničko-remontnom zavodu u Kragujevcu u pogonu za delaboraciju municije, a nakon 15 časova dogodila se još jedna eksplozija, o čemu više OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.