Predsednički izbori raspisani za 2. april

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković raspisala je izbore za predsednika Republike za 2. april.
Maja Gojković je, obraćajući se u parlamentu, pozvala građane da izađu na izbore i svojim glasom odluče ko će biti predsednik Srbije u narednom mandatu.
 
"Građanima želim da izaberu najboljeg kandidata koji će ozbiljno i odgovorno sarađivati sa Vladom Republike Srbije i sa njom da se bori za očuvanje i političke i ekonomske stabilnosti države koja je do sad postignuta, kao i za slobodu, nezavisnost i suverenitet Republike Srbije", rekla je Gojković. 
 
Predsednica parlamenta je kandidatima na izborima poručila da u kampanji ne zaborave građane Srbije, da isključivo poštuju građane Srbije i "računaju na njihove glasove ako im se obraćaju kvalitetnim programima a ne mržnjom". 
 
Odluka o izborima će stupiti na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku. 
 
Zakon o izboru predsednika Republike predviđa da predsednički izbori moraju da se raspišu 90 dana pre isteka mandata predsednika, tako da se okončaju u narednih 60 dana. Od dana raspisivanja izbora do dana glasanja ne može proteći manje od 30 ni više od 60 dana.
 
Mandat aktuelnom predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ističe 31. maja.
 
Predsednik Republike bira se na neposrednim izborima, tajnim glasanjem.
  • gerila

    02.03.2017 14:01
    Šta je život u Srbiji...
    Prvog aprila se još smeješ, a već drugog plačeš!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.