Opozicija traži da se odblokira skupština; Maja Gojković: Jednom DOS, uvek DOS

Predsednica Skupštine Maja Gojković izjavila je, povodom obraćanja potencijalnih predsedničkih kandidata, da je očito da oni žele da izazovu destabilizaciju.
Ona je dodala i da je šokirana količinom laži, izmišljotina i uvreda koje su izneli obraćajući se javnosti.
 
Gojkovićeva je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekla da je očigledno da se Vuk Jeremić, Saša Janković, Boško Obradović, Saša Radulović, ali i drugi spremaju za nekakav drugi scenario i da nisu zainteresovani za iznošenje programa, već za destabilizaciju Srbije i za haos koji planiraju da izazovu kada se suoče s eventualnim rezultatima izbora. 
 
"Pozivam ih da poštuju Ustav i zakone, demokratske principe Srbije i da isključivo poštuju volju građana, koja jedino može da se iskaže na izborima", rekla je Gojkovićeva. 
 
Ona je podsetila Vuka Jeremića da je partija u kojoj je bio (DS) četiri puta uvodila pauze i da skupština nije radila u vreme predsedničkih izbora, te da bi oni koji to nazivaju državnim udarom i sami trebalo da za to odgovaraju. "Pokazalo se sada - jednom DOS, uvek DOS", rekla je Gojkovićeva. Ona je podsetila potencijalne kandidate da su se obratili u Skupštini uz njenu saglasnost, čime je, kaže, prekršila pravila, budući da oni ne rade u parlamentu.  
 
Nakon što je Maja Gojković danas raspisala izbore, budući predsednički kandidati Saša Janković i Vuk Jeremić došli su u Skupštinu na zajedničku konferenciju za medije poslanika opozicije.
 
Vuk Jeremić zatražio je od premijera da odblokira rad parlamenta, kao i da podnese ostavku na tu funkciju ukoliko želi da se kandidauje na predsedničkim izborima 2. aprila. On je zatražio od Vučića i da omogući slobodno održavanje predsedničkih izbora i najavio da će zajedno sa onima koji ga podržavaju, ukoliko do toga ne dođe, preduzeti korake u odbrani ustavnog poretaka. 
 
Predsednički kandidat Saša Janković pozvao je vlast da prestane da otima državu i da vrati institucije tamo gde im je mesto. "Nadam se da nećemo morati da pozivamo građane da nam pomognu", rekao je Janković.
 
On je kazao da je minimum koji premijer i predsednički kandidat vladajuće koalicije Aleksandar Vučić može i treba da uradi jeste da podnese ostavku na mesto premijera i da omogući fer i demokratske izbore, kao i da vrati parlament građanima. Janković je kazao da parlament mora da radi i da predsednički izbori nisu razlog da nema sednica. 
 
Lider Dveri Boško Obradović je rekao da svi danas okupljeni u holu imaju različite programe, ali da su se okupili oko istog. "Želim da pozdravim sve one koji su sa nama i što zajedničkim snagama pokušavamo da zaustavimo uvođenje Srbije u diktaturu", rekao je.
 
Lider DJB Saša Radulović ocenio je danas da je premijer Srbije Aleksandar Vučić juče suspendovao Skupštinu i uveo "svojevrsno vanredno stanje" što je neprihvatljivo. "Izbori su raspisani iz straha od gubitka izbora kako bi skratio kampanju koja će trajati 30 dana", kaže Radulović dodajući da je za prikupljanje potpisa ostalo 10 dana.
  • VladaN

    03.03.2017 12:11
    @Novosađanin
    Nemojte se lažno predstavljati.
  • Novosađanin

    03.03.2017 08:00
    DOS je puko skroz
    Pokusavaju na sve nacine da zaustave Vucica ka sigurnoj pobedi, na njihovu zalost ne pitaju se oni nego narod. Volja naroda je DOS poslala u istoriju...zato psssssssssst
  • Djole

    02.03.2017 21:51
    Ne verujem
    Ko zaboravi istoriju ona mu se ponovi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija