Nikolić: Od Kine zavisi čitavo čovečanstvo

Ako Kina nastavi svoj progres, povući će u celo čovečanstvo, ocenio je predsednik Srbije Tomislav Nikolić u intervjuu za kinesku CCTV, pred svoju posetu Kini.
Nikolić je u intervjuu, koji je dao povodom Svekineskog nacionalnog kongresa i Nacionalnog komiteta Svekineske nacionalne političke konsultativne konferencije, koja će se održati 3. marta u Pekingu, izjavio da očekuje da čuje šta će Kina raditi ubuduće jer od toga zavisi sudbina celog čovečanstva.
 
Prema njegovim rečima, veliki kongresi su uvek donosili velike odluke. I ovom prilikom kineski predsednik Si Рin Ping će reći šta je sve učinjeno, jer ovo rukovodstvo je ostvarilo izvanredne rezultate, ocenio je Nikolić.
 
On je naveo da se vide naznake da Kina otvara svoj privatni i državni kapital prema inostranstvu, forsira saradnju sa spoljnim svetom, iako je sama za sebe ogromno tržište. Kina je najpozitivnija svetska ekonomija, koja je svojim projektom podigla nadu da ljudi mogu da žive bolje i da možemo prijateljski da živimio, rekao je predsednik Srbije.
 
On je istakao da Kina nema neprijatelja. Ima nerazumevanje i nekih suseda i nekih velikih država, ali je stalno na meti velikih ekonomija, reč je o sukobu ekonomskih principa, smatra Nikolić. S jedne strane je liberalni kapitalizam koji je dostigao najviši nivo i sad luta i imamo kineski model u kojem država odlučuje kako će ekonomija da se razvija, taj način po kojem kineska vlast, kineska partija opredeljuje kako će da se proizvodi i to s pozitivnim rezultatima je opasno za zapadno shvatanje ekonomije, ukazuje on i dodaje da će Kina, s te strane, imati stalno problema.
 
"Kad je zamišljen "Jedan put, jedan pojas" svi smo shvatili da Kina ne želi za sebe da zadrži svoj uspeh, nego želi da ga deli sa celim svetom i zato smo se priključili i zahvalni kineskom rukovodstvu na tome", istakao je Nikolić.
  • micko

    03.03.2017 18:09
    ali ta fotografija, uvek me nasmeje. :D
    nadjite neku takvu i za velikog vodju.
  • Lord Sit

    03.03.2017 11:01
    Kad je neko profesionalni rektalni uložak, on ne bira ni mesto ni vreme kada će i kome da podilazi.
  • Igor Markovic

    03.03.2017 06:08
    Boze dragi sta ovaj bulazni. Pa ja nemogu da verujem koje izjave dali Vi imate osnovnu skolu?
    Vase diplome i lazi prelaze sve granice bez presedana. Sramite se i sakrijte u neku rupu pored Novog Pazara i Vi i onaj Seselj. Sramite se da Vi predstavljate narod Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.