Podnošenje zahteva za glasanje u inostranstvu do subote

Građani Srbije koji imaju boravište u inostranstvu, najkasnije do subote, 11. marta, trebalo bi da podnesu zahtev kako bi se u jedinstveni birački spisak upisalo da će na narednim predsedničkim izborima 2. aprila glasati u inostranstvu.
Oni zahtev treba da podnesu diplomatsko-konzularnom predstavništvu Srbije.
 
Upis u birački spisak može se proveriti na linku http://birackispisak.mduls.gov.rs/javniportal.
 
Rešenje o zaključenju biračkog spiska i utvrđivanju ukupnog broja birača treba da bude doneseno do 17. marta u ponoć, navedeno je u Rokovniku za vršenje izbornih radnji. RIK-u to rešenje treba da bude dostavljeno najkasnije 18. marta u ponoć, a odmah potom i objavljeno u Službenom glasniku.
 
Izmene u biračkom spisku Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave mora RIK-u da dostavi najkasnije do 30. marta u ponoć, posle čega se u Službenom glasniku objavljuje konačan broj birača u Srbiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.