Zukorlić svečano otvorio deo svog nelegalnog fakulteta

Na Fakultetu za islamske studije u Novom Pazaru otvoren je deo koji je dograđen bez građevinske dozvole.
Svečanosti povodom završetka "prve faze dogradnje" od oko 700 kvadratnih metara prostora prisustvovali su reis Islamske zajednice (IZ) BiH Husein Kavazović, muftija IZ u Srbiji Mevlud Dudić i bivši muftija i aktuelni poslanik u Skupštini Srbije Muamer Zukorlić.
 
Komentarišući stavove lokalnih i republičkih zvaničnika o nelegalnosti gradnje u najužem centru grada, Mevlud Dudić je rekao da će biti izgrađeno još 1.000 kvadrata.
 
"Prvi gradonačelnik Ishakbeg Ishaković je još 1461. godine dao dozvolu za ovaj objekat, neka to provere u dubrovačkom arhivu, a za sve druge ćemo poštovati proceduru", rekao je Dudić.
 
Bivši muftija Muamer Zukorlić ocenio je da kraj prve faze dogradnje predstavlja "krah" neuspešne hajke na dogradnju FIS-a.
 
"Agresije nisu dale rezultate, jer uzvraćamo dobrim delom - podižemo generacije mladih zastupnika Božjeg reda na zemlji. Ovime pokazujemo i onima koji nisu od našeg naroda, da na zemlji ima mesta za sve, jer smo svi od jednog čoveka i žene nastali", rekao je Zukorlić.
 
Dekan FIS-a Enver Gicić je naglasio da je u dogradnji objekta učestvovalo 285 donatora, od kojih su mnogima uručena priznanja za angažovanje i pomoć.
 
Lokalna samouprava Novog Pazara bezuspešno je u više navrata pokušala da zaustavi radove, za koje je rekla da se odvijaju bez ikakve dozvole i predstavljaju i uzurpaciju javne površine. Prodekan i PR Fakulteta za islamske studije Admir Muratović tada je ocenio da je nelegalna nadogradnja iznuđen proces i reakcija na činjenicu da već 20 godina Islamska zajednica nije dobila ni jednu dozvolu za izgradnju objekata.
 
Premijer Srbije Aleksandar Vučić je tim povodom izjavio da neće rušiti nelegalno izgrađenu imovinu bivšeg muftije, predsednika skupštinskog Odbora za obrazovanje, nauku i tehnološki razvoj Muamera Zukorlića u centru Novog Pazara, jer ne želi da rizikuje sukob sa 5.000 ljudi, koliko očekuje da bi Zukorlić mogao da izvede na ulice, već da će pokušati da se to reši razgovorom i mirnim putem.
  • Kosta

    07.03.2017 10:17
    A meni u selu traže da legalizujem kokošinjac inače ću dobiti rešenje o rušenju.
    Ko je ovde lud?
  • miki

    07.03.2017 09:00
    @PravnikNS apsolutno si u pravu! Plasiti se 5000 ljudi a ne plasiti se ostatka? Kazes ,predanticko doba? Nee...nije dobro poredjenje! Ovo je paralelni univerzum.
  • N.SAD

    07.03.2017 08:34
    Ovo u Bosni zovu paradžemat ili u prevodu na srpski jezik regrutni centar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.