Danas protest Konfederacije slobodnih sindikata

Konfederacija slobodnih sindikata Srbije (KSSS) organizovaće danas protest upozorenja u Beogradu, ispred zgrade Vlade Srbije, jer nije postignut dogovor s predstavnicima vlasti o ukidanju zakona kojim su privremeno umanjene plate zaposlenima u javnom sektoru i zabrani zapošljavanja.
Zahtevi tog sindikata su partnerstvo sa Vladom Srbije pri donošenju zakona od značaja za radnike, ukidanje diskriminatorskih zakona, obustava privatizacije profitabilnih preduzeća, besplatno obrazovanje, zdravstvena i socijalna zaštita, kao i primerene cene usluga u državnom i javnom sektoru.
 
U sindikatu navode da je nezadovoljstvo zaposlenih izazvano posebno zbog obećanog selektivnog povećanja plata od pet-šest odsto radnicima u prosveti i zdravstvu.
 
Traže i da se Zakon kojim su plate umanjene ukine i da zaposlenima koji pune budžet bude dozvoljeno povećanje plata. Prema navodima sindikata, standard zaposlenih u javnim i državnim preduzećima u poslednje dve godine pao je za 30 odsto, a 80 odsto zaposlenih u javnom sektoru ima plate koje su ispod proseka, iako zbog zabrane zapošljavanja rade mnogo više.
 
Konfederacija slobodnih sindikata ima oko 200.000 članova, a okuplja sindikate zaposlenih u javnim preduzećima EPS-u, NIS-u, Pošti Srbije, Telekomu Srbija, finansijskim organizacijama.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija