Već deset godina sakuplja fiskalne račune, a neće da učestvuje u nagradnoj igri

Svilajnčanin Brana Živković već deset godina sakuplja fiskalne račune.
Smatra da je zaslužio stan u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi", zbog predanog čuvanja računa i urednog beleženja cena. On nije kao većina potrošača.
 
Nakon kupovine, dobijeni račun Brana Živković nikako ne baca, već odlaže u posebnu fasciklu. Sačuvani računi sada jasno govore koliko su se cene izmenile poslednjih godina, kaže Brana. 
 
Radio je kao trgovac, magacioner i blagajnik. Svi su imali poverenja u njega jer je uredno vodio računa o novcu i nikada nije imao manjak. Tako vodi računa i o kućnom budžetu. "Pre deset godina, krompir je bio 29,90, a banane su bile 69,90. dinara. Hleb beli je bio 21 dinar. Banane su otišle sto posto. Poskupele, a krompir je ostao na istom", kaže Živković.
 
Dok većina sakuplja račune kako bi učestvovala u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi, Svilajnčanin Brana Živković, sa deset fascikli fiskalnih računa, ne želi da se takmiči. 
 
"smatram da sam pre svih zaslužio stan. Imam svoj princip. Kad bi to sad pravda neka bila, zasedala bi komisija i rekla dajte ovaj čovek što ima ovu ideju neka dobije. Prvi sam eto...nek se nađe neko u Srbiji ko ima ovu kolekciju“, kaže on. 
 
Osim fiskalnih računa, Brana Živković sakuplja i stare predmete, knjige, nekadašnje članske kartice, suvenire. Ima trideset i pet različitih zbirki, ali ona s fiskalnim računima ga je očigledno proslavila. Kako su njegove mnogobrojne kolekcije rasle Svilajnčanin Brana Živković je rešio da jasno označi mesto svojih jedinstvenih zbirki. Postavio je znak na kojem piše "Branino sokače".
  • Lexv

    11.03.2017 09:16
    A tek sto njegova rodbina nece znati sta ce sa svim tim glupostima kad umre...Ima kamionima da odvoze svo to smece.
  • miki

    11.03.2017 07:19
    Jadan cika Brana. Nisu mu dijagnostifikovali opsesivno kompulzivni poremecan.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija