Jovanović: O DOS-u se nikad ružnije nije govorilo

Predsednik Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović i predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak položili su vence i upalili sveće na mestu ispred sedišta Vlade Srbije u Beogradu, gde je pre 14 godina ubijen tadašnji premijer Srbije i predsednik Demokratske stranke Zoran Đinđić.
Jovanović, nekadašnji visoki funkcioner DS-a i blizak Đinđićev saradnik, rekao je da građani u "Šetnji za Zorana" pokazuju spremnost da se bore za svoje živote "onako kako bi to radio Zoran Đinđić", da je sa njima. 
 
On je kazao da oni koji su u šetnji teže da zemlju izvedu "iz ludila u kojem je godinama", istakavši da se "nikada ružnije nije govorilo o DOS-u" koji je došao 2000. godine na vlast posle rušenja režima Slobodana Miloševića. 
 
Predsednik LSV Nenad Čanak rekao je da kada razmišlja o Đinđiću razmišlja da još nisu otkriveni i kažnjeni podstrekači njegovog ubistva i oni koji su omogućli takvu atmosferu. 
 
"To je pokazatelj da nije bio hitac u čoveka već u ideju. Dok se ne suočimo sa prošlošću, budućnost neće biti drugačija", rekao je Čanak. 
 
Ispred zgrade vlade u Nemanjinoj učesnici "Šetnje za Zorana" ostavili su crvene i bele ruže. Nakon polaganja cveća, građani su krenuli ka Novom groblju, gde će odati poštu Zoranu Đinđiću, koji je sahranjen u Aleji zaslužnih građana. Više o tome OVDE.
  • Neko to vidi sve

    13.03.2017 07:38
    Naravno
    Zato što nas je predao neprijatelju na tacni.
    DOS je više razorio Srbiju, nego iko do sada. Zločinci, trebalo vam je suditi za veleizdaju.
    Ali, naplatiće već to neko, odgore...
  • Inspektor Višekruna

    12.03.2017 20:08
    Zasluge
    Ima i vaših zasluga u tome što se o DOS-u ružno govori.
  • Glasac

    12.03.2017 19:21
    ? razmisliti ?
    Posle ovog intervjua...razmislite.....mozda ipak jos nije kasno da se podrze kandidati Sasa Jankovic i Vuk Jeremic.....od strane svi dobronamernih istomisljenika za glasanje.

    Ne mogu da verujem da cu se probuditi posle drugog kruga izbora ili ne dao Bog, prvog kruga, i da shvatim da se nista nije promenilo......

    MOZDA NAM JE OVO POSLEDNJA SANSA PRE POTOPA.........


    IZADJITE NA IZBORE PROMENIMO STANJE U NASOJ DRZAVI !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.