Kako razlikovati fiskalni račun od onog koji to nije?

Skupljanje i slanje fiskalnih računa za nagradnu igru pokazalo je, između ostalog, da građani ne razlikuju fiskalne račune od onih koji to nisu.
Fiskalni račun ima 12 neizostavnih stavki. Logo sa četiri ocila je najprepoznatljiviji i najčešće lažni račun razlikuje od pravog.
 
"Mora da ima i podatke kao što su adresa i pib obveznika, količina i jedinica mere, oznaka poreske stope, ukupan iznos poreza, iznos evidentiranog prometa, broj fiskalnog isečka i datum izdavanja", kaže za RTS Dragan Agatunović iz Poreske uprave.
 
"Jedan broj obveznika izdaje i međuračune, predračune, blok račune ili paragon blokove, koji se ne smatraju fiskalnim isečcima", kaže Agatunović. Svako od njih u obavezi je da na kraju izda i fiskalni račun. 
 
Onima koji su pomešali fiskalne i nefiskalne račune ni sreća da budu izvučeni u nagradnoj igri, nije pomogla da dobiju nagrade. Nesuđena dobitnica stana u pratnji advokata naknadno se uverila u sadržaj svoje koverte.
  • Ns

    15.03.2017 22:48
    Naucite poslodavce da izdaju prave racune! Pa nisu ljudi krivi sto im neki uvaljuju falš!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.