Čanak: Nemoralan pokušaj naprednjaka da sedi na dve stolice

Predsednički kandidat Nenad Čanak ocenio je da se poruka Aleksandra Vučića, nakon mitinga u Novom Sadu, svodi na stav da Srbija ne treba da se opredeljuje između Evropske unije i Rusije.
"To je loša poruka koja se šaljem našim biračima, ali i poguban stav koji o Srbiji ide u Svet. LSV smatra da su pokušaji naprednjačke vlasti, u čemu ih prate i opozicioni predsednički kandidati, da sedi na dve stolice, nemoralni i na duži rok apsolutno neodrživi i veoma štetni", navodi se u saopštenju.
 
Kako se dodaje, Srbija ima obavezu da uskladi svoju spoljnu i bezbednosnu politiku sa EU, kao i da Srbija ne može da ima jednaku distancu prema EU i Rusiji, "jer želi da uđe u zajednicu evropskih naroda".
 
"Tip i karakter duštva u ove dve zajednice veoma razlikuju. Ako Srbija istinski želi da gradi demokratsko i  otvoreno društvo, pravnu državu i vladavinu prava, ona mora da bude bliža EU gde su ti ideali, ipak, mogući i ostvarivi. A ne da teži Rusiji kao najkorumpiranijoj državi na svetu i zemlji gde se kritički novinari i opozicioni lideri nekažnjeno ubijaju po ulicama", stoji u saopštenju koje je potpisao Čanak.
 
LSV je pozvala vlast, ali i druge predsedničke kandidate da "pokažu malo hrabrosti i prestanu da izigravaju poslušnike i lakeje korupmiranog, agresivnog i izolovanog režima u Kremlju i jasno se opredele za Evropsku uniju i vrednosti koje ona predstavlja".
  • ko o kome

    18.03.2017 23:35
    kucka
    malo sam ulepsala o postenju
  • mmk

    18.03.2017 21:01
    Čanak priča o sedenju na dve stolice? Čekaj, delite vlast u Novom Sadu, a ovamo ste kao ljuti protivnici. Ajde, nemoj pričati...
  • Mile

    18.03.2017 20:21
    Više puta se dokazalo koliko je štetno umiljavanje Rusiji, koja osim velike priče nije ništa uložila. Opljačkali su Vijvodinu, poklonili im NIS i naplaćuju rudnu rentu manju od one zakonom propisane.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.