Vojni sindikat: Bez dogovora sa ministarstvom

Na današnjem sastanku sa ministrom odbrane i njegovim saradnicima nije postignut nikakav konkretan dogovor o unapređenju položaja pripadnika Vojske Srbije.
Vojni sindikat Srbije, kao jedini reprezentativni sindikat zaposlenih u Vojsci Srbije, zatražio je od Ministarstva odbrane da, između ostalog, u pogledu ličnih primanja izjednači sve profesionalne pripadnike Vojske Srbije, što bi podrazumevalo da se zaposlenima na određeno vreme i civilnim licima na službi u Vojsci Srbije, takozvani vojni dodatak od 20 odsto uveća na 25 odsto koliko ostvaruju pripadnici Vojske Srbije koji rade na neodređeno vreme.
 
Pored toga zatraženo je da se pripadnicima koji su bili angažovani u ratnim dejstvima, a kojima po tom osnovu nije obračunat pripadajući radni staž, on uvaži i prizna, prenosi Danas.
 
Ministar odbrane pozvan je da u roku od 15 dana pristupi pregovorima za zaključenje kolektivnog ugovora za zaposlene u Vojsci Srbije, kao i da stvori nesmetane uslove za delovanje jedinog reprezentativnog sindikata u sistemu odbrane. Osim toga, zatraženo je i aktivno učešće u radu Fonda za socijalno osiguranje pripadnika Vojske Srbije.
 
Sastanak je završen bez konkretnih zaključaka, a ministar odbrane saopštio je da će u narednih deset dana Vojni sidnikat Srbije obavestiti šta se od zahteva koji su mu upućeni može uvažiti. 
 
Ministarstvo: Otvoreni za dijalog sa sindikatima
 
"Sastanak ministra odbrane Zorana Đorđevića sa predstavnicima Vojnog sindikata Srbije još jednom je potvrdio da Ministarstvo odbrane ostaje otvoreno za dijalog sa svim vojnim sindikalnim organizacijama", saopštilo je večeras Ministarstvo odbrane Srbije.
 
Ministar odbrane Zoran Đorđević poručio je da sindikati za njega nisu "druga strana", nego da bi trebalo da svi zajedno rade na realizaciji ideja koje će doneti boljitak čitavom sistemu.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija