Sprečena divlja gradnja kod Zukorlićevog fakulteta u Novom Pazaru

Tokom protekle noći u Novom Pazaru uklonjeni su ograda i građevinski materijal pored Fakulteta za islamske studije (FIS) kojom je delimično uzurpiran centralni gradski trg.
Ograda je postavljena desetak dana posle svečanog otvaranja oko 700 kvadrata dograđenog prostora FIS-a, kada je muftija Islamske zajednice Srbije Mevlud Dudić rekao da će uskoro nastaviti izgradnju još 1.000 kvadrata.
 
Građevinska inspekcija Novog Pazara je sačinila zapisnik o postavljanju ograde i samo ga pridodala dokumentaciji u predmetu nelegalne nadogradnje objekta Fakulteta, piše današnji Blic.
 
"Kako se radi o istom gradilištu i radovima koji se izvode bez ikakve dozvole, samo smo u celokupan predmet dodali još i ovo uzurpiranje gradskog trga i izvođenje radova na ovom delu objekta. Nalog za zatvaranje gradilišta je donet još ranije i mi smo uradili sve što je u našoj moći" rekli su u građevinskoj inspekciji za ovaj list.
 
Premijer Aleksandar Vučić je na početku nelegalne dogradnje fakulteta izjavio da neće rušiti nelegalnu gradnju "jer ne želi da rizikuje sukob sa 5.000 ljudi, koliko očekuje da bi (bivši muftija i osnivač FIS-a Muamer) Zukorlić mogao da izvede na ulice, već da će pokušati da se to reši razgovorom i mirnim putem".
 
Sa Fakulteta za islamske studije su se pravdali da je nelegalna gradnja iznuđena jer "već 20 godina nisu dobili nijednu građevinsku dozvolu za svoje objekte".
 
Predsednik Mešihata Islamske zajednice u Srbiji Mevlud Dudić na svečanosti povodom završetka prve faze nadogradnje najavio je proširenje. "Dozvolu za izgradnju ovog objekta dao je prvi gradonačelnik i osnivač Novog Pazara Isa-beg Ishaković 1461. i ona važi do sudnjeg dana. On je tada odlučio da ovde pravi džamiju. Ko ne veruje, neka proveri u dubrovačkom arhivu", poručio je on.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija