Za Vojnu gimnaziju konkurisalo više devojčica nego dečaka

Konkurs za upis u Vojnu gimnaziju je završen, tradicionalno je vladalo veliko interesovanje dečaka i devojčica za tu školu, i na jedno mesto prijavilo se devet kandidata, kaže portparol Ministarstva odbrane i Vojske Srbije Jovan Krivokapić.
"Po prvi put na konkurs za prijem u Vojnu gimnaziju prijavilo se više devojčica nego dečaka", rekao je Krivokapić za RTS i dodao da konkursi za upis na Vojnu akademiju i Medicinski fakultet VMA traju do kraja marta.
 
Pojašnjava da su razlog za tradicionalno veliko interesovanje za Vojnu gimnaziju ljubav prema uniformi, vojničkoj profesiji, odbrani zemlje, a da je dominantan motiv za one koji upisuju Vojnu akademiju i Medicinski fakultet sigurno radno mesto i mogućnost daljeg usavršavanja.
  • @Vlada

    23.03.2017 13:27
    U moje vreme, ako je nekome imalo šta da dođe iz *upeta u glavu, došlo mu je u vojsci. Ne zbog zaostatka u razvoju kako kažete, nego zbog potpuno novog socijalnog okruženja od onog što su imali kod kuće (ljudi iz cele Juge: bogati, siromašni, kulturni, prosti, obrazovani lili ne... ) deliš sa njima 24h godinu dana i prosto - počinješ da shvataš i gledaš neke stvari drugačije, što na veliku većini momaka u tim godinama ima dobar uticaj, iako to u tom trenutku nisu shvatali. Sad, kako vojske više nema - ostaju dupeglavci.
  • Vlada

    23.03.2017 13:00
    @Edipovci

    Kome je vojska potrebna da od njega načini 'muškarca', verovatno pati od ozbiljnog zaostatka u razvoju; to važi i za vas ćurke koje po tom kriterijumu birate mužjake.
  • Perpetum mobile

    22.03.2017 22:41
    Sve teče sve se menja
    Znači onaj izraz da treba imati mu*a i otići u vojsku menjamo u treba imati jajnike i otići u vojsku?
    Jao, koliko bi se izreka i izraza sad moglo izreći..... kad nas brane devojčice.
    Ako izgube, može neprijatelj i da ih.... pa da ga zadrže neko vreme.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.