Nove prekršajne prijave protiv studenata zbog protesta

Još dvoje studenata koji su učestvovali na protestima "Protiv diktature", Đorđe Perović i Jelena Anasonović, dobilo je prekršajne prijave, dok je Pavlu Terziću i Tijani Hegić stigla druga, odnosno treća prijava po redu zbog navodnog organizovanja demonstracija.
Nove prekršajne prijave protiv studenata zbog protesta
Foto: 021
Doktorand FPN-a Vladimir Perić, koji je ranije dobio prekršajnu prijavu, primio je poziv na ročište na kome će biti saslušani svedoci. Prema Perićevom viđenju, ovakav razvoj događaja jasno ukazuje na to da je vlast odlučila da ih kazni za njihovo delovanje, te da pokaže da su oni jedina snaga i da jedini imaju moć da odlučuju o svemu. On poručuje da je očigledno da vladajućoj garnituri zakoni ove zemlje nisu naročito bitni, te da je važna odluka samo jednog čoveka, iz čega izvodi zaključak da će svako ko se njegovoj odluci suprotstavi proći na isti način.
 
- Samo vođenje jednog ovakvog postupka predstavlja pravni apsurd, a ukoliko uspeju da ga dovedu do kraja, to će biti samo još jedan dokaz da smo od samog početka bili u pravu i da ne živimo u pravnoj državi - ističe Perić.
 
Tijana Hegić, koja je do sada primila najviše prekršajnih prijava za navodno organizovanje protestnih šetnji, ocenjuje da je sada jasno da nadležni prijave protiv njih nisu podneli kako bi ih samo zastrašili, već da su odlučni da proces dovedu do kraja. Prema njenom mišljenju, ovakav potez je pokazatelj da je vlast sa zastrašivanja onih koji su učestvovali na protestima, prešla na kršenje njihovih osnovnih ljudskih i građanskih prava.
 
Policija je krajem prethodne godine počela da šalje prekršajne prijave studentima koji su navodno organizovali proteste "Protiv diktature", iako zakon dozvoljava spontana mirna okupljanja koja su reakcija na neki događaj, bez prethodne prijave.
  • Marko

    16.01.2018 18:44
    @Milojko
    Svaki skup i jeste bio uredno prijavljen. Najavljen unapred. I ispracen policijom od pocetka do kraja.
  • Džon Snežni

    16.01.2018 15:04
    Hej botovi!
    Jel znate da raspali zombiji nikad ne spavaju sa svojom tetkom koja ima zmajeve?
  • pera zdera

    16.01.2018 04:35
    Tijana, treba do Strazburga
    Po meni, ovo sve više liči na diktaturu. I Balaševićevo Dno dna je zabranjeno i novine cenzurisane, a sad i mitinzi. Da su glasovi regularno prebrojani umesto što su ubacivani u džakove i isti zatim zamenjivani, niko se ne bi bunio. Čudi me da još ima onih što veruju da je narod glasao za vođu! Lično me je sramota što se nisam pridružila manifestaciji, ali neću to propustiti sledeći put. Tijana, uz tebe smo i znaj da u Strazburgu 95% njih dobija u procesima protiv ove banana države. Samo nastavi, Možda se konačno probudimo. Takvi nam trebaju.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.