Vojni kapetan uhapšen zbog sukoba sa aktivistima SNS, Vojni sindikat protestuje

Vojni sindikat Srbije, čiji je član kapetan V.M. uhapšen zbog sukoba sa aktivistima Srpske napredne stranke, osudili su njegovo hapšenje i pozvali sve one koji su bili svedoci ovog incidenta da im se jave.
Kapetan V.M. uhapšen je u utorak, 13. februara nakon sukoba sa aktivistima vladajućih stranaka koji ovih dana nezakonito od stana do stana uznemiravaju građane Beograda prikupljajući takozvane "sigurne glasove" po određenim spiskovima. Kapetan je tražio da vidi spisak i pitao aktiviste odakle im podaci o njegovoj porodici pri čemu je od njih vređan i sa njima došao u verbalni sukob. Prijavljen je od strane aktivista koji su se predstavili kao članovi SNS, zbog čega je lišen slobode i priveden u Policijsku stanicu Zvezdara zbog navodnog nasilničkog ponašanja.
 
Kako navode u Sindikatu, ovo je opasan presedan da se policijskom represijom časni vojnici hapse samo što su u svom stanu, zatražili uvid u spiskove gde se nalaze imena njihovih porodica. 
 
"Postavljamo više nego logično pitanje ko se nasilnički ponaša u ovom događaju da li oni koji uznemiravaju građane ili oni koji tako nešto ne dozvoljavaju i brane svoje porodice. Režimski mediji su brže bolje počeli sa satanizacijom poštenog srpskog vojnika koji je u službi više puta pohvaljivan i nagrađivan i koji radi na najodgovornijim dužnostima u sistemu odbrane. Ujedno pozivamo ministra Aleksandra Vulina, da reaguje povodom ove nakaradne demonstracije političke moći i zaštiti svoje zaposlene. U protivnom Vojni sindikat Srbije naći će načina da se samorganizuje i pomogne svom članu", navodi se u Vojnom sindikatu Srbije.
 
Kako dalje ističu, sindikat će pružiti pravnu pomoć kapetanu a o daljem toku dešavanja po ovom slučaju obaveštavaće javnost.
 
"Ovo je još jedan od dokaza da Srbija propada u pogledu osnovnih ljudskih prava i sloboda i da se vraća u doba jednoumlja i Golog otoka", zaključuju i pozivaju sve građane koji su bili svedoci sukoba i koji su spremni da svedoče o ovom nemilom događaju da se jave Vojnog sindikatu Srbije na broj telefona 066/27-11-01 ili mejlom na antikorupcija@vojnisindikatsrbije.rs.
  • djuk

    17.02.2018 17:32
    mislite o tome
    Lepo ja kazem
    zabraniti glasanje u sledeca 2 izborna ciklusa
    vojsci, policiji, sudstvu, zdravstvu, skolstvu i svima koji su na
    drzavnom budžetu.
    Njima treba da je svejedno koja je vlast u pitanju, Vlast se menja a administracija ostaje.
    Eh kako bi to bilo lepo.
    MIslite o tome
  • Lala

    17.02.2018 17:16
    Crnjak
    Aleksandre Vučiću,imaš lošu političku karmu i veliko zlo si naneo ovoj državi i njenim građanima tokom devedesetih.Tvoje morbidno radovanje likvidacijama Slavka Ćuruvije i Zorana Đinđića,pretnje muslimanima "sto za jednog",Velika Srbija i granica Karlobag-Ogulin-Virovitica...Fasovao si državnu gajbu od 120kvm dok su letele glave tokom NATO bombardovanja 1999.Majku si izvukao iz RTS-a neposredno pre raketiranja.Obožavanje Ratka Mladića,pa Zorana Đinđića...toliko bolesno kontadiktornih stvari.Svakodnevni agresivni napadi na nezavisne novinare i "strane plaćenike".Ti si bre zlo sam po sebi! Ajd zdravo!!!
  • Мунгос

    17.02.2018 15:59
    Начелник генералштаба осуђује свог капетана због агресивности према непријатељу.
    Хапсио је тако сваког свог официра који се борио против НАТО пакта,
    Сада може и да буде на страни СНС криминалаца и хапси свог официра који се бори против СНС. И то официра коме су криминалци дошли на његов кућни праг. После ће посматрати како војска прима његову наредбу „Јуриш, јунаци моји“.
    Шта друго очекивати од министра војске који није ни служио војску? Од њега такође не треба ништа друго очекивати, већ само оно његово ЈУЛ овско: „С' Титом, за тобом, кроз јурише пламне….“.
    А војни синдикат, по чему би се разликовао од осталих синдиката подгузних мува?
    По ничему, и он треба да служи да незадовољства усмери ка једној координати, контролисано. Онда вођа синдиката склопи споразум са Газдом у стилу „Шта ћеш, морало се“. Незадовољници се и даље налазе на тој координати, и осећају се глупо. Онда балон почиње да се издувава, а нико не зна где је рупа.
    Вулин каже „Није ухапшен официр, већ насилник“. Како је успео тако брзо да деградира војног официра, није јасно. Можда је увезао неку напредну методу из Европске Уније.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija