Dunav preti vikend naseljima

U naredna četiri dana vodostaji na Dunavu biće u većem porastu, pa će već sutra kod Bezdana biti uvedena redovna odbrana od poplava.
U naredna četiri dana vodostaji na Dunavu biće u većem porastu, pa će već sutra kod Bezdana biti uvedena redovna odbrana od poplava.

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda vodostaj Dunava kod Novog Sada u sredu će dostići 450 centimetara, što je granica za uvođenje redovne odbrane od poplava. Ipak, prognozira se da vodostaji kod Bezdana i Novog Sada  neće dostići 700 centimetara, kada se uvode mere vanredne odbrane od poplava.

Pri vodostajima koji se na toku Dunava kroz Vojvodinu očekuju u narednih desetak dana biće poplavljena pojedina vikend naselja, ali branjeno područje neće biti ugroženo. Inače, prosečan vodostaj Dunava kod Novog Sada za januar je oko 200 centimetara, kažu u preduzeću ''Vode Vojvodine''.

  • Dukelander

    17.01.2011 20:18
    Dobro... vikend naselja. Onaj ko je pravio kuće van nasipa je znao šta može da se desi.
  • Martin

    17.01.2011 15:06
    Mislite dolina lopova?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija