Zukorlić poziva na bojkot školske slave

Muamer Zukorlić je pozvao roditelje da podrže i ohrabre svoju decu u bojkotu aktivnosti i pasivnog učešća na skupovima povodom Svetog Save.
Glavni muftija Islamske zajednice u Srbiji Muamer Zukorlić pozvao je muslimane da ne dozvole realizaciju projekta asimilacije i pokrštavanja njihove dece kroz učešće na skupovima koji će biti organizovani povodom predstojećeg obeležavanja školske slave Svetog Save.

"Teško je zdravom razumu da shvati da u sekularnoj državi, kakva je Srbija, javne institucije, kakva je škola, imaju svoju pravoslavnu slavu, a da se istovremeno zahteva lojalnost svih drugih građana koji nisu pravoslavci", navodi se u Zukorlićevoj poruci, objavljenoj na sajtu njegove islamske zajednice. On je pozvao roditelje da podrže i ohrabre svoju decu u bojkotu aktivnosti i pasivnog učešća na skupovima povodom Svetog Save.

U pozivu se navodi da je obeležavanje Svetog Save još jedan projekat asimilacije, gde se za razliku od prethodnog Svetog Nikole, "drsko, grubo, brutalno krše verska i ljudska prava pripadnika islama". Pritom, dodaje se, muslimani ne preduzimaju ništa značajno u cilju zaštite svojih prava.

"Upozoravajući sve nas kojima je Uzvišeni Alah dao decu i porodicu kao emanet, Poslanik Muhamed kaže: Svi ste vi pastiri i svako će od vas biti odgovoran za svoje stado. Dakle, dragi brate, ti si pastir u svojoj porodici i ti si odgovoran za sve propuste svoje porodice; ti si odgovoran, a i svi mi sa tobom, što našoj deci, u našim školama, sa većinskim muslimanskim učenicima i bošnjačkom tradicijom, neko iz Beograda nalaže, a onaj u našem gradu sprovodi, da Sveti Sava, srpski prosvetitelj i prvi srpski arhiepiskop i utemeljitelj Srpske pravoslavne crkve, bude predstavljen kao vrednost koju trebaju osetiti i prihvatiti kao svoju, kao deo svoje biti", naveo je Zukorlić.

U poruci se upozorava da su muslimani odgovorni na ovom i na budućem svetu jer ništa nisu preduzeli, niti su digli glas i kazali da Sveti Sava nije deo njih i da oni ne žele biti deo njega.
  • iz spajza

    25.01.2011 13:21
    spajz
    gradjanske skole bez religije. A taj sava moze da se uci na jednom casu istorije kako je sekao jezike i nametao ikonobozanstvo!
  • 24.01.2011 10:35
    religiju proterati iz škola.
  • Scotch Bonnet

    24.01.2011 08:42
    Sve receno
    Postujete Gustav je sve rekao u svom tekstu! Kratko i jasno.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija