Savet Evrope o rezoluciji Dika Martija

Parlamentarna skupština Saveta Evrope razmatraće predlog rezolucije o trgovini ljudskim organima na Kosovu i još tri rezolucije o bivšoj Jugoslaviji.

Parlamentarna skupština Saveta Evrope razmatraće predlog rezolucije o trgovini ljudskim organima na Kosovu i još tri rezolucije o bivšoj Jugoslaviji.

Nacrt rezolucije Dika Martija u kojoj se pozivaju medjunarodna zajednica i vlasti u Beogradu, Prištini i Tirani da uspostave pravne i druge mehanizme kako bi se do rasvetlili zločini i trgovina ljudskim organima tokom i posle sukoba na Kosovu i kaznili počinioci je sutra na dnevnom redu skupštine. Dan kasnije, kada će se PS obratiti Boris Tadić, na dnevnom redu su nacrti tri rezolucije o bivšoj Jugoslaviji - "Zaštita svedoka kao temelj pravde i pomirenja na Balkanu" izvestioca Žan-Šarla Gardeta, "Pomirenje i politički dijalog zemalja bivše Jugoslavije" izvestioca Pjetra Marcenara i "Obaveza članica SE da saradjuju u procesuiranju ratnih zločina" izvestioca Miljenka Dorića.

Tokom zimskog zasedanja do 28. januara Parlamentarne skupštine SE razmatraće i rezolucije o zaštiti novinarskih izvora, smrtnoj kazni i zaštiti raznovrsnosti biljnih i životinjskih vrsta. Na dnevnom redu zimskog zasedanja PS SE u Strazburu naći će se i rezolucije o zaštiti izbeglica i migranata u slučajevima izručivanja i proterivanja, položaju žena u ruralnim sredinama, preventivnoj zdravstvenoj zaštiti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.