Arapi zainteresovani za Luku Novi Sad

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je s predsednikom kompanije Dubai Port World, sultanom Ahmedom Bin Sulajem, potpisala Memorandum o razumevanju i saradnji na projektima razvoja rečnih luka između Vlade Srbije i te firme iz UAE.
Arapi zainteresovani za Luku Novi Sad
Foto: Dragan Perišić
Mihajlović je najavila da će posle 40 godina država početi da ulaže u izgradnju rečnih luka, a da su investicije vredne više od 200 miliona evra, kao i da bi kompanija Dubai Port World već sledeće godine mogla da počne da gradi jednu novu luku u Srbiji. Kako je rekla, studija izvodljivosti će pokazati da li će njihova investicija biti u Novom Sadu, Smederevu ili Beogradu.
 
Kompanija iz UAE potvrdila je da je zainteresovana za Luku Novi Sad.
 
Kompanija "DP World" upravlja sa 78 lučkih i kontinentalnih terminala u 40 država na šest kontinenata i ima prošlogodišnji prihod koji premašuje četiri milijarde dolara.
 
Luka Novi Sad je jedina preostala luka u većinskom vlasništvu države.
  • Gari

    23.05.2018 21:20
    samo napred naprrrre...
    Zna li neko kako se sad zove firma u kojoj ljudi motaju kablove oko eksera,a zvala se Delfi kome se sad plaća 10.000 evra po zaposlenom,nije im dosta Beograd na vodi oće i luku Novi Sad...gradonačelniče da se nisi malo zaneo,oće i arapi trgovati sa lukom kao Ameri sa železarom .......šta to radite političari imate li vi malo pameti ili ste mnogo mnogo gadljivi na pare
  • Salamander

    23.05.2018 21:08
    jos jedan poklon
    kako jeto lako poklanjati nase nekome i okoristiti se !
    Lopovi i LAZOVI
    u kontejnere !!!
  • .

    23.05.2018 20:10
    ...
    Izgleda da ce ostati na kraju samo Kosovo Srbija

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija