Kruške iz Srbije ponovo mogu u Rusiju

Srbiji je ponovo omogućen izvoz krušaka u Rusiju, izjavio je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.
Kruške iz Srbije ponovo mogu u Rusiju
Foto: Pixabay
Izvoz krušaka u Rusiju u prethodnom periodu privremeno je bio obustavljen.
 
"Zahvaljujući saradnji nadležnih inspekcijskih službi Srbije i Rusije, u međuvremenu su otklonjene sve nedoumice i sada izvoz krušaka može da se nastavi", rekao je Nedimović.
 
Podsećamo da je Ruska služba za fitosanitarni nadzor u februaru privremeno zabranila uvoz krušaka iz Srbije zbog sumnje da su uvezene iz trećih država. Ta služba je navela da je tokom provere uvoza krušaka iz Srbije u februaru našla sortu "konferencija" koja nije karakteristična za Srbiju.
 
Insajder je u martu objavio da je Ministarstvo poljoprivrede suspendovalo osobe koje su dale fitosertifikat firmi zbog koje je Rusija privremeno zabranila uvoz. Opširnije pročitajte OVDE.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija